12 C
Sisak
Subota, 20 travnja, 2024

22.rujna – Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Datum:

Marketing

nasilje_3_75Obiteljski centar Sisačko-moslavačke županije prigodno će obilježiti Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama.  Taj se dan u Hrvatskoj obilježava na 22. rujna kao spomendan na dan kada se na Općinskom sudu u Zagrebu dogodilo trostruko ubojstvo. Toga dana bivši policajac ubio je sutkinju, svoju suprugu s kojom je vodio brakorazvodnu parnicu i njezinu odvjetnicu.

Povodom Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama Obiteljski centar SMŽ organizirat će predavanje  i radionice za članice Udruge žena liječenih od bolesti dojke Sisak. Sve će se odvijati u prostorijamam Obiteljskog centra  u ponedjeljak, 21. rujna s početkom u 17,00 sati.

Edukativno predavanje održat će Franjo Šaban, prof.psihologije Obiteljskog centra Sisačko-moslavačke županije, a istim će biti obuhvaćene teme nasilja nad ženama općenito, oblici nasilja nad ženama, odnos žrtve i zlostavljača te faktori sigurnosti. Radionice će se održati na temu “Nenasilno rješavanje sukoba”.

-Ovakvim načinom rada te suradnjom sa Udrugama, želja Obiteljskog centra je senzibilizirati javnost u borbi protiv nasilja nad ženama, označiti nasilje kao društveno neprihvatljivo te naglasak staviti na činjenicu da nasilje nad ženama nije samo problem pojedinca ili obitelji nego cijelog društva. Neophodno je  i iznimno korisno educirati sve naše građane o problemu nasilja, te raditi na prevenciji. – ističe Ana Lubinović iz Obiteljskog centra SMŽ, naglašavajući kako se obilježavanjem Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama daje na važnosti zaštiti ljudskih prava i dostojanstva, podiže se svijest građana da nasilje nad ženama predstavlja povredu ljudskih prava i razvija svijest o štetnosti nasilnog ponašanja.

Možda vas zanima...

U arhivu predstavljanje knjige “Doba virusa i ljudi” Krešimira Mišaka

Predstavljanje knjige "Doba virusa i ljudi" Krešimira Mišaka koje...

Rekonstruirat će se Ulica Marijana Celjaka u Sisku

Rekonstruirat će se Ulica Marijana Celjaka u Sisku, najavio...

Od listopada se uspješno provodi program „Caritas za djecu i obitelj“

Caritas Sisačke biskupije od listopada 2023. godine uspješno provodi...

Obilježite Dan planeta Zemlje u Ekološkom centru Vrata Zrinske gore

Ekološki centar „Vrata Zrinske gore“ obilježit će 22. travnja,...