Naslovnica Show Voloderske jeseni, dani veseli

Voloderske jeseni, dani veseli

grožđeKada se odrežu prvi trsovi grožđa u voloderskim vinogradima, znak je da počinju Voloderske jeseni. Manifestacija se ove godine održava od 18. do 20. rujna i donosi priliku gostima da se i sami okušaju u berbi grožda. Organizatori vjeruju kako će tako posjetitelji najbolje osjetiti tradiciju ovog kraja. 

voloderske jeseni_programNaravno, i ove godine priređuje se bogat kulturno-umjetnički program, sajam vina i mošta. Nastupat će mnoge folklorne skupine iz cijele Hrvatske, bit će postavljene izložbe slika, pribora i alata za vinogradarstvo i voćarstvo. Moći će se vidjeti razne rukotvorine, narodne nošnje i tradicionalni zanati. Večernji sati bit će u znaku estradnih pjevača, a završetak manifestacije planira se obilježiti velikim vatrometom.

Očekuje se dolazak brojnih gostiju posebnim vlakom nazvanim Voloder expres kojem je polazišna stanica Zagreb, a svi posjetitelji uz degustacije vina i voća, nagradne igre i druge programe imat će priliku kušati tradicionalnu deliciju – vola s ražnja.

Komentirajte