Naslovnica Vijesti Sisak Zlatne plakete najboljima u gospodarstvu SMŽ

Zlatne plakete najboljima u gospodarstvu SMŽ

zlatne plaketeGospodarsko vijeće Županijske komore Sisak dodijelilo je nagrade najboljim gospodarskim subjektima u Sisačko-moslavačkoj županiji u 2008. godini. 

Na sjednici Komore, održanoj 9. rujna u Sisku, dodijeljene su Zlatne plakete u kategoriji jubilarnih nagrada, posebnih priznanja, malih, srednjih i velikih trgovačkih društava.

Priznanje za 60 godina postojanja dobio je Trokut Novska, a Lonja Strug Kutina za 50 godina.

U kategoriji velikih trgovačih društava Zlatnu plaketu dobila je kutinska Petrokemija, a primat kod srednjih trgovačkih društava pripao je glinskoj Viveri, dok je u konkurenciji malih trgovačkih društava titulu najbolje u protekloj godini ponijela tvrtka Nord produkt iz Divuše.

Bez obzira na krizu, u Viveri ove godine očekuje rezultate slične onima u 2008., a u Nord produktu planiraju nove investicije i nova zapošljavanja.

-Dodijeljivanje plaketa dokaz je da unatoč krizi gospodarstvenici dobro rade svoj posao. – istaknuo je prilikom dodjeljivanja nagrada Boris Mesarić, predsjednik Županijske komore Sisak.

Posebno priznanje za doprinos stvaranju uvjeta za razvoj gospodarstva i povratak izbjeglih osoba dobio je Hrvatski centar za razminiranje.

Na sjednici Županijske komore Sisak bio je i predsjednik HGK Nadan Vidošević, koji se osvrnuo na pad konkurentnosti naše zemlje. Istaknuo je kako smo skupo društvo koje je dugi niz godina živilo od tuđeg kapitala, a ne od vlastitog rada.

sisak.info ; radio sisak ; foto: hcr

Komentirajte