Naslovnica Vijesti SMŽ Crna kronika 25./26. kolovoz

Crna kronika 25./26. kolovoz

PolicijaProteklih 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 14 kaznenih djela, od kojih je šest počinjeno od strane nepoznatih počinitelja.Sedam kaznenih djela počinjeno je na području Siska, pet na području Kutine, a po jedno na području Petrinje i Hrvatske Kostajnice. Zabilježene su četiri prijetnje, tri teške krađe, dvije krađe i po jedno kazneno djelo teške tjelesne ozljede, nasilničkog ponašanja, izbjegavanja carinskog nadzora, protupravne naplate i tjelesne ozljede.

U noći s ponedjeljka na utorak, 24./25. kolovoza, nepoznati počinitelj je nasilno otvorio stražnja rešetkasta, a potom i drvena vrata na zlatarni u Kolodvorskoj ulici u Kutini, ušao u prodajni prostor te iz izložbenih ormarića i ladica ukrao veću količinu nakita te ručne satove. Protiv počinitelja je podnesena kaznena prijava zbog teške krađe, a policija nastavlja rad na njegovom otkrivanju. Iste noći nepoznati počinitelj je na ugostiteljskom objektu u Radićevoj ulici u Kutini kamenom razbio prozorsko staklo te kroz nastali otvor ušao u lokal odakle je ukrao zvučnik i manji novčani iznos iz nasilno otvorene registarske kase.

Teška krađa zabilježena je i u mjestu Mahovo, Općina Martinska Ves, gdje je nepoznati počinitelj nasilno otvorio rezervoar na radnom stroju, vlasništvo sisačkog poduzeća, te iz njega istočio i ukrao oko 200 litara goriva.

Provedenom kriminalističkom obradom nad devetoro mlađih počinitelja, od kojih je osam iz Kutine i jedan iz Popovače policijski službenici Policijske postaje Kutina utvrdili su da su u noći 15. kolovoza, ispred ugostiteljskog objekta u Slavonskoj ulici u Kutini, fizički napali 19-godišnjaka i maloljetnika iz Gornje Gračenice, srušili ih na pod gdje su ih nastavili udarati uslijed čega je 19-godišnjak zadobio teške tjelesne ozljede. Protiv počinitelja je podnesena kaznena prijava zbog nanošenja teške tjelesne ozljede i nasilničkog ponašanja, a podnesen je i optužni prijedlog zbog remećenja javnog reda i mira naročito drskim ponašanjem.

 Zabilježeno je pet narušavanja javnog reda i mira, tri počinjena na području Siska te dva na području Petrinje.
U četiri događaja javni red i mir narušen je vikom i galamom, a u jednom fizičkim sukobom. Optužni prijedlozi podneseni su protiv sedam počinitelja, od kojih su dva bila pod utjecajem alkohola. Jedan alkoholizirani počinitelj je zbog opasnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja zadržan u policijskoj postaji.

NASILNIČKO PONAŠANJE U OBITELJI

Policija je postupala u tri slučaja nasilničkog ponašanja u obitelji, dva počinjena na području Petrinje, a jedan na području Siska. Žena koja je pod utjecajem alkohola udarila dijete te verbalno napala nevjenčanog supruga uhićena je te će biti dovedena na prekršajni sud.

PROMET

Na prometnicama se dogodilo pet prometnih nesreća, tri na području Kutine i po jedna na području Gvozda i Petrinje. U jednoj nesreći jedna je osoba smrtno stradala, jedna je teško, a dvije su osobe lakše ozlijeđene. U tri nesreće pet je osoba lakše ozlijeđeno, dok je jedna nesreća za posljedicu imala samo materijalnu štetu. U nesrećama nije utvrđena alkoholiziranost sudionika.

Komentirajte