Naslovnica Vijesti Kultura Dnevnik s turneje FA Ivan Goran Kovačić po Portugalu

Dnevnik s turneje FA Ivan Goran Kovačić po Portugalu

Piše: Željko Maljevac

Četvrtak, 06. kolovoz

U četvrtak je naš kamp u osnovnoj školi u Crestumi (Krstumi) kod Porta u Portugalu posjetio počasni konzul Republike Hrvatske u Portu u Portugalu Jose Armindo Duarte de Sousa Lopes sa suradnicima. Donio nam je poklone, podržao suradnju između našeg društva i folklornog drustva iz Krstume, probao portugalski pršut i sir, te hrvatsko vino našeg sisačkog vinara Trdenića. Predsjednik našeg društva Ivica Posavec predao je poklone hrvatskom konzulu , te najavio da ćemo prijatelje iz Krstume pozvati u posjet Hrvatskoj i našem gradu Sisku.

Našeg predsjednika Posavca i mene večeras je primio gradonačelnik grada Krstume Jose Fernando Ferreira koji se zahvalio našem društvu na posjetu njihovom gradu i njihovom međunarodnom festivalu folkora na kojem smo imali po njegovoj ocjeni vrlo zapažen i impresivan nastup. Zahvalili smo se prijateljima na izuzetno gostoljubivom boravku i skrbi za nas, postali smo iskreni prijatelji, što je naš mali doprinos razvoju prijateljskih odnosa naših naroda i država.

Preksinoć smo imali nastup na Međunarodnom festivalu folklora u gradu Gaiai (Gaji) GAIA FOLK 09. , gdje smo izveli koreografije Bunjevac i Prigorje. Dva dana prije nas na tom festivalu nastupio je KUD Nikola Tesla iz Srbije. Naši su nastupi bili izuzetno kvalitetni, nagrađeni dugotrajnim aplauzom.

Jučer smo bili u velikom shopping centru Arrabida u Gaji, te na plaži u Espinji, ali se zbog visokih valova na Atlantskom oceanu nismo se mogli kupati. Danas smo imali generalno čisćenje prostorija u kojima smo smješteni, za sto je muška soba dobila pohvale ženskih članica.

Puno pozdrava domovini i našem gradu, Željko Maljevac

Komentirajte