Naslovnica Vijesti SMŽ Danas zasjeda Županijska skupština – bez promjena?

Danas zasjeda Županijska skupština – bez promjena?

Čini se da neće biti nikakvih promjena u odnosu snaga na današnjoj sjednici Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije.Ona će se održati nakon tjedan dana odgode. Službeni je razlog odgode to što se morao u dnevni red sjednice uvrstiti Prostorni plan županije jer istječe zakonski rok za njegovo usvajanje, no neslužbeni je razlog jednotjednoj odgodi taj što su saborski zastupnici HDZ-a i HSS-a morali prošli petak biti nazočni sjednici Sabora i glasati za Zakon o umjetnoj oplodnji, pa tako koalicija HDZ,HSS,HSLS i HSU nije mogla imati većinu u Županijskoj skupštini.

 -Mi ćemo podržati sve predložene točke dnevnog reda i nisu točne spekulacije da je došlo do promjene snaga u Skupštini. To je samo jedna u nizu podmetanja županice Marine Lovrić Merzel. – rekla je Marijana Petir (HSS).

A na dnevnom redu je početak čistki županičinih kadrova jer se mijenjaju Upravna vijeća Doma za starije i nemoćne u Sisku i Petrinji, Županijske uprave za ceste kao i Javne ustanove za upravljanje prirodnim vrijednostima SMŽ. Hoće li na dnevni red biti na samoj sjednici uvršten i prijedlog smanjenja plaća županici nije poznato. Nadajmo se samo da će ova 2. sjednica Skupštine, proći bolje nego ona konstituirajuća koja je za posljedicu imala i hospitalizaciju vijećnice, ali i tužbe sudovima.

Komentirajte