Naslovnica Vijesti SMŽ Sisačko-moslavački vatrogasci dežuraju na Braču

Sisačko-moslavački vatrogasci dežuraju na Braču

Po dvanaest vatrogasaca iz Sisačko-moslavačke županije u jednoj smjeni boravi tijekom ljeta na otoku Braču u sklopu  Programa Vlade RH o aktivnostima u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku u 2009. godini.Već dugi niz godina, vatrogasci naše županije uz ostale kolege s kontinentalnog dijela RH pomažu kolegama na Jadranu u gašenju požara, te preventivnom djelovanje. Od Istre do Dubrovnika, po otocima, naši vatrogasci raspoređeni su u sustav Sezonskih intervencijskih vatrogasnih postrojbi (SIVP). Ove godine raspoređeni su na otok Brač – Pučišće (prijašnjih godina su to bili: Korčula, Prevlaka, Hvar, Divulje, Zadar, Dubrovnik, Šibenik …)

Vatrogasci su u smjenama po 15 dana, u smjeni 12 vatrogasaca, 5 profesionalnih iz Vatrogasnih postrojbi grada Siska (2), Kutine (2) i Petrinje (1), te 7 dobrovoljnih vatrogasaca s područja županije koji su proljetos završili obuku za gašenje šumskih požara na priobalju, motoričku provjeru, obuku s helikopterom, te  zadovoljili liječničku provjeru za vatrogasca. S njima su i dva vatrogasca iz Državne interventne postrojbe iz Divulja koji vode bazu Brač, te vatrogasna vozila s područja naše županije i to: navalno vozilo i kombi DVD-a „Mladost“ Sisak, auto-cisterna VPG-a Kutine, te zapovjedno vozilo lada-niva VPG-a Sisak.

Prva smjeni koja je najzahtjevnija s obzirom da su se vozila i tehnika prebacivala do odredišta, krenula je 01.07.2009. godine i trajala je samo 7 dana s obzirom na zadovoljavajuće, za vatrogasce, vremenske prilike.

U prvoj smjeni bili su: Miljenko Mikliš – zapovjednik smjene i Igor Šolaja (VPG Sisak), Dražen Fuljatić i Dražen Prelčec (VPG Kutina), Mario Mihalić (VPG Petrinja), Danijel Pleša, Dean Vujanović i Antonio Marjanović (DVD „Mladost“ Sisak“), Siniša Fridrih i Ivica Krmelić (DVD Donja Gračenica), Jadranko Domiter (DVD Popovača) i Damir Tomac (DVD Vidrenjak).

Drugu smjenu koja je od 08.07. i traje do 22.07. čine: Ivica Repač – zapovjednik smjene i Ilija Uvalić (VPG Sisak), Tomislav Hegeduš i Miljenko Firšt (VPG Kutina), Antonio Dolenac (VPG Petrinja), Damir Panić, Ante Blažević i Antonio Marjanović (DVD „Mladost“ Sisak), Željko Malović i Dražen Pejaković (DVD Glina), Ninoslav Radić (DVD Desno Trebarjevo) i Ivan Buić (DVD Desna Martinska Ves).

vatrogasci1

vatrogasci2

Komentirajte