Naslovnica Vijesti Kultura Završen Sisački oratorij

Završen Sisački oratorij

Stotinjak djece upriličilo je u petak 10. srpnja u prostorima župe Uzvišenja Svetog Križa u Sisku finalno druženje te predstavilo za svoje roditelje, djedove, bake i brojne vjernike brojne aktivnosti u Sisačkom oratoriju „Dođi Kvirine na Sisačke zidine“. Cilj Sisačkog oratorija bio je, upoznati djecu i mlade sa životom Svetog Kvirina kao i pripremit ih za dolazak Kvirinova nasljednika na stolici obnovljene Sisačke biskupije. Nadalje, nakon završetka školske i vjeronaučne godine, kada su djeca više izložena upitnim medijskim programima, organizatori su željeli kod djece i mladih omogućiti im razvijanje kreativnih sposobnosti u zajedničkom druženju. Raduje činjenica da su na svaki novi susret, kroz tri tjedna, uvijek dolazili novi članovi.

Završni susret počeo je misnim slavljem koje je u koncelebraciji s vlč. Mladenom Vukom, župnim vikarom i preč. Alojzijem Petranovićem, umirovljenim svećenikom predslavio mr. sc. Antun Sente, ml., župnik župe Uzvišenja Svetog Križa u Sisku. Nakon misnog slavlja polaznici Sisačkog oratorija mnogobrojnim vjernicima predstavili su dvije predstave: Drvenci i Isusovo uskrsnuće koje su bile popraćene prigodnim pjesmama i koreografijom. Oduševljeni roditelji i vjernici i sami su prihvatili dječji govor znakova te zajedno s njima glasom i pokretom slavili Gospodina, te imali prigodu kroz fotografije upoznati tijek cijelog oratorijskog druženja.

Završnica Oratorija „Dođi Kvirine na Sisačke zidine“ nakon programa u crkvi nastavila se na središnjem Sisačkom trgu, na kojem su djeca i mladi plesali, te predstavili razne društvene igre.

Tom prigodom župnik Antun Sente najboljima je podijelio priznanja. Tako je 1. mjesto u igranju biljara osvojila Marija Vargek, 1. mjesto u stolnom tenisu Marija Vuletić, 1. mjesto u hodanju po sanducima Mateo Pokas i 1. mjesto u skakanju u vrećama Rok Brlić. Dodijeljene su i posebne statue Križa ljubavi za najbolje ministrante u protekloj vjeronaučnoj godini Marku Gligorovskom i Mateu Pokas kao najboljim mladim ministrantima i Ivani Vogrinc i Mariji Vuletić kao najboljim i najredovitijim ministranticama. Uz njih, posebne darove zahvalnosti župnik Antun dodijelio je animatorima i voditeljima radionica: s. Patricij, Ivanki Kovačić, Jeleni Blašković, Zlatki Kastmile, Nikolini Mesić, Marijani Boček, Moniki Pranjić i Karli Agarević.

Svi prisutni tom su se prigodom oprostili i od s. Tee Juratović koja odlazi iz Siska na daljini studij u Zagreb. Sisački oratorij „Dođi Kvirine na sisačke zidine završio je prigodnim domjenkom u dvorištu Pastoralnog centra župe Uzvišenja Svetog Križa u Sisku.  (AS)

Komentirajte