Naslovnica Vijesti Sisak Oporba o suradnji HSP-a i Marine Lovrić; Nikola Sužnjević podnio ostavku

Oporba o suradnji HSP-a i Marine Lovrić; Nikola Sužnjević podnio ostavku

“Željko Kardaš je HSP prodao županici Lovrić. Očekivali smo da nam se pridruži  u oporbi u Županijskoj skupštini, no on i Soldo su prišli lijevoj opciji i time prevarili birače koji su glasovali za njih.” –  rekla je Marijana Petir na današnjoj tiskovnoj konferenciji koalicije HDZ, HSS, HSLS i HSU.-Pravaši su prozivali krajinskog istražnog suca Nikolu Sužnjevića, a sada im je on koalicijski partner, do9dala je je Marijana Petir. No doznajemo da to baš i neće biti tako. Naime, Nikola Sužnjević je podnio ostavku na vijećničko mjesto u Županijskoj skupštini. Iako on tvrdi kako je ostavku podnio prije HSP-ove koalicije s Marinom Lovrić i to zbog nespojivosti obavljanja svog planiranog privatnog posla s pozicijom Županijskog vijećnika, teško se ne uvjeriti da je to rezultat suradnje HSP-a i Marine Lovrić. Ova ostavka trebala bi omogućiti da se HSP-ova suradnja s lijevom opcijom lakše podnese u javnosti.

Marijana Petir je u nastavku današnejg obraćanja javnosti komentirala i zahtjev županice Lovrić prema pročelnicima, tajnicima i voditeljima odjela županije, kao i javnih ustanova, da stave mandate na raspolaganje županici. “Ovime županica želi nastaviti sa zapošljavanjem odabranih kadrova iz svog kruga” – dodala je Petir.

Rajko Mladenović je ocijenio takve poteze nekorektnim.  “HSP je sam otjerao SDSS iz moguće koalicije s nama jer se SDSS nudio da u izbore idemo zajedno, a iz HSP-u nam je poručeno kako se oni u tom slučaju neće nakon izbora prikloniti nama. Odbili smo SDSS koji se priključio SDP, a nakon toga su Kardaš i Soldo ipak odveli HSP u koaliciju u kojoj je među ostalim i SDSS” – kazao je Rajko Mladenović. Čelnici oporbe izrazili su uvjerenje kako će se sadašnja aktualna vlast raspasti prilikom donošenja proračuna.

Komentirajte