Naslovnica Sport Ostali sportovi Memorijal donio novi rekord kuglane

Memorijal donio novi rekord kuglane

Na kuglani ŠRC-a Bazen Sisak, povodom Dana grada Siska i blagdana Sv. Kvirina, održan je tradicionalni Memorijalni kuglački turnir “Dubravko Pukšec”. kuglanje_puksecOrganizatori trodnevnog turnira (od 5. do 7. lipnja) bili su Kuglački klub Ina i Udruga veterana Gromova, uz volonterstvo mnogih sisačkih kuglačkih dužnosnika i entuzijasta. Njihovom pozivu odazvao se 51 natjecatelj iz cijele Hrvatske, a bilo je sportaša i iz Makedonije.

Pobjedio je Darko Kasumović iz Novske s novim rekordom kuglane od 645 čunjeva. Najbolje plasirani Siščanin bio je Nenad Kljajić iz Kuglačkog kluba Zanatlija. Osvojio je 7. mjesto s 608 oborenih čunjeva.

U ženskom dijelu turnira, ove godine premijerno održanom, ali s željom da postane tradicionalan, nastupilo je 28 predstavnica. Pobijedila je Ana Popović iz Novske sa 589 čunjeva, a Lidija Iveković iz Siska bila je druga sa 583 srušena čunja.kuglanje_pobjednice

U kategoriji rekreativaca najbolji je bio Darko Jurković sa izvrsnim rezultatom od 564 čunja.

-Dobili smo pohvale za organizaciju i obećanje da će se glas o ovom turniru, pogotovo ženskom dijelu, jer slični se rijetko provode u Hrvatskoj, proširiti. Istaknula bih da je da tijekom turnira čak 11 igrača oborilo više od 600 čunjeva, što znači da je kuglana bila dobro pripremljena, a sudionici u dobroj formi. Na koncu, ovim putem zahvalila bih se našem glavnom pokrovitelju turnira ŠRC-u Sisak i Gradu Sisku, kao i svim sisačkim privatnicima, obrtnicima, koji su se odazvali na naše zamolbe za sponzorstvo. U sportskom dijelu treba istaknuti glavnog suca Marijana Mikelića, Dragana Glajha, Davorku Novak i Ivana Brunskog, koji su sva tri dana volontirali te im se na tome zahvaljujemo. – priopćila nam je Dražena Smuđ iz organizacijskog odbora turnira.

Rezultati:

Konkurencija kuglača:
1. Darko Kasumović, Novska (645)
2. Kostadin Manev, Makedonija (638)
3. Zlatko Filipančić, Zaprešić (620)

Konkurencija kuglačica:
1. Ana Popović, Novska (589)
2. Lidija Iveković, Sisak (583)
3. Manuela Gajdek Zaboky, Zagreb (580)

Konkurencija rekreativaca:
1. Darko Jurković, Sisak (564)
2. Mijo Rimac, Sisak (526)
3. Vinko Tominac, Sisak (510)

Komentirajte