10 C
Sisak
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Osnovana Udruga DORO

Datum:

Marketing

U četvrtak je u Sisku održana Osnivačka  skupština Društva za pomoć duševnim bolesnicima, osobama s invaliditetom, ranjivim skupinama i ovisnicima  „DORO“.Na Skupštini je prisustvovalo osam osnivača, prihvaćene su Odluke o osnivanju i upisu u Registar udruga, Statut, te izabrana radna tijela Društva. Predsjednica je udruge Vesna Podnar, potpredsjednica Ančica Ranić a tajnica Sandra Milinović.

Temeljni cilj Društva je aktivno sudjelovanje u društvenoj i individualnoj skrbi za duševne bolesnike, osobe s invaliditetom, ranjive skupine i ovisnike, i to u slučajevima rehabilitacije i integracije, odnosno svim oblicima pomoći gore navedenim osobama. Društvo će nastojati postupno stvoriti sustave u kojima će te osobe , kao subjekti u izjednačenim uvjetima i mogućnostima, biti tretirane tako da se i u radu i socijalnoj skrbi uvažavaju njihove potrebe, poštuje njihovo dostojanstvo, kako bi ostvarili Ustavom zajamčena prava za duševne bolesnike, osobe s invaliditetom, ranjive skupine i ovisnike.

Posebni cilj Društva je poticanje društvene zajednice za stvaranje materijalnih i financijskih preduvjeta  za rad i djelovanje Društva, na ekonomskim principima i prema postignutim rezultatima.

Možda vas zanima...

Teška prometna nesreća u Sisku, poginuo mlađi muškarac

Dana 28.03.2024. g. oko 06,50 sati u Sisku, Novoselska...

Tika u suradnji sa sisačkim Merhametom darivala ramazanske pakete

Turska agencija za suradnju i koordinaciju – TIKA donirala...

Sisak uskoro dobiva novu infrastrukturu za poduzetnike – Sisak Hub

Sisak će na jesen dobiti Sisak HUB, suvremeni poduzetnički...

Uskrsna čestitka biskupa Vlade Košića

Vlado Košić, biskup sisački  Uskrsna čestitka Sisak, 25. ožujka 2024. Dragi vjernici, Želeći...