Naslovnica Vijesti SMŽ Crna kronika 04./05. lipanj

Crna kronika 04./05. lipanj

PolicijaProteklih 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je deset kaznenih djela, od kojih su dva djela počinjena od strane nepoznatih počinitelja. Četiri kaznena djela počinjena su na području Siska, dva na području Petrinje te po jedno na području Gvozda, Novske, Gline i Hrvatske Kostajnice.

Zabilježene su po dvije prijetnje i krađe te po jedno kazneno djelo krivotvorenje isprava, teška krađa, pronevjera, utaja, izbjegavanje carinskog nadzora i izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude.

Policija u Sisku podnijela je kaznenu prijavu zbog krivotvorenja isprava protiv 60-godišnjaka koji je jučer oko 13,00 sati u Gvozdu zatečen prilikom upravljanja osobnim vozilom na koje je prethodnog dana namontirao nepripadajuće registracijske pločice, iako je vozilo odjavljeno, te se njima koristio u prometu.

Teška krađa zabilježena je u Sisku gdje je nepoznati počinitelj nasilno ušao u skladišni prostor poduzeća u kojem je provalio dva ormara za alat i otuđio dvostranu brusilicu, dvije stolne svjetiljke, gornji dio samostojeće stupne brusilice, elektromotor s uređajem za nagib, bravarski škripac, škare za sječenje žice, 12 kantica boje i laku autoprikolicu.

Zabilježeno je jedno narušavanje javnog reda i mira počinjeno u Sisku, gdje je počinitelj vikao i galamio na ulici.

Policija je postupala u dva slučaja nasilničkog ponašanja u obitelji, počinjena od strane dva počinitelja, od kojih je jedan bio pod utjecajem alkohola. Oba nasilnička ponašanja počinjena su na području Siska, a počinitelji su uhićeni te su protiv njih podneseni optužni prijedlozi.

Na prometnicama se dogodilo sedam prometnih nesreća, četiri na području Kutine te po jedna na području Siska, Petrinje i Hrvatske Kostajnice. U tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama šest je osoba zadobilo lakše tjelesne ozljede, dok je u četiri nesreće nastala samo materijalna šteta.

Dana 4. lipnja oko 2.30 sati u Vorkapić Selu, Općina Topusko, uslijed djelovanja toplinske energije vanjskog izvora paljenja, došlo je do požara na napuštenom drvenom dvojnom objektu, tj. staji vlasništvo 37-godišnjaka, a koja je u potpunosti izgorjela.

Komentirajte