Naslovnica Vijesti SMŽ 65 prometnih prekršaja u subotnjoj akciji nadzora prometa

65 prometnih prekršaja u subotnjoj akciji nadzora prometa

 Tijekom subotnje akcije usmjerene na nadzor vozača mopeda, motocikla i bicikla na području naše županiej policija je sankcionirala 65 prometnih prekršaja, od kojih se na ciljane prekršaje navedene skupine vozača odnosilo 18 prekršaja.Tijekom provođenja akcije utvrđeno je 5 prekršaja nenošenja zaštitne kacige, po 3 prekršaja vožnje bez ruku i vožnje prije stjecanja prava na upravljanje, 2 prekršaja neregistriranog vozila te po jedan prekršaj zbog neupaljenih kratkih svjetala, vožnje pod utjecajem alkohola, nenošenja vozačke dozvole, neosiguranog vozila i vožnje bez katadioptera na prikolici.

Prema dobnim skupinama najviše sankcioniranih vozača, njih 6, bilo je starije od 50 godina, potom po 3 vozača u dobnim skupinama do 18 godina, od 18 do 24 te od 41 do 50 godina, 2 vozača u dobnoj skupini od 31 do 40 godine te jedan vozač od 25 do 30 godina starosti.

Tijekom provođenja akcije u 17.25 sati, u Sisku u Ulici J.J. Strossmayera, u upravljanju mopedom zatečen je 59-godišnji Siščanin.  Izvršenim nadzorom utvrđeno je da isti upravlja prije stjecanja prava na upravljanje te je izvršenim alkotestiranjem utvrđeno da je pod utjecajem alkohola od 0,16 g/kg.

Obzirom da je isti već evidentiran kao počinitelj prometnih prekršaja i to u činjenju prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, u 17.30 sati je uhićen te uz optužni prijedlog doveden na nadležni Prekršajni sud u Sisku gdje je provedena rasprava te je rješenjem suda isti proglašen krivim i izrečena mu je novčana kazna.

Komentirajte