Naslovnica Sport Ostali sportovi Borbe u Brezovici u znaku mladih Siščana

Borbe u Brezovici u znaku mladih Siščana

Karate klub Croatia iz Siska bio je domaćin Kupu grada Siska te završnom turniru Lige u kyokushinkai načinu borbe. Mladi sisački predstavnici još jednom su se dokazali.

Natjecanje se održalo u nedjelju, 31. svibnja u sportskoj dvorani Brezovica gdje se okupilo 110 natjecatelja iz 10 hrvatskih karate klubova koji njeguju kyokushinkai, borbeni karate. Turnir je ujedno bio završni dio karate lige te su na koncu natjecanja proglašeni ukupni pobjednici za sezonu 2008./2009.

Pod vodstvom karate trenera Dragoslava Krnjaića i Nenada Đurića za KK Croatiu su nastupili Fran Mlinarić, Patrik Veršić, Matko Kajgana i Nikola Sever u kategoriji limača, te Marko Krizmanić, Sven Majnarić, Štefan Vedrina, Filip Podunavac u kategoriji kadeta i Katarina Sever u konkurenciji kadetkinja.

Nakon kvalifikacija Patrik Veršić je osvojio 4. mjesto, Fran Mlinarić i Sven Majnarić 3. mjesta.

Najuspješniji su bili Nikola Sever, Stefan Vedrina i Katarina Sever, koji su ušli u finale turnira.
Katarina Sever je dobro započela finalnu borbu ali je njena protivnica Vanna Vandekar iz Ruda uspjela plasirati dva nožna udarca u tijelo i pobijediti.

Uspješniji je bio Nikola Sever. On je u finalu pobijedio Jasmina Zavrtnika iz Bregane, plasiravši mu dva visoka nožna udarca u glavu. Sever je tako osvojio prvo mjesto u kategorjiji limača i titulu ukupnog pobjednika lige.

Treće finale za Siščane je donio Stefan Vedrina u kadetskoj konurenciji, te je u borbi uvjerljivo pobijedio starog supranika Matiju Drenskog iz Drenja. Stefan je osvojio i titulu ukupnog prvaka lige u kadetskoj konkurenciji, te je proglašen za najboljim natjecateljem turnira.

U klupskoj konkurenciji pobjednik lige u sezoni 2008./2009. je KKK Bregana DIV iz Bregane.

Provedbom turnira u Sisku, članovi KK Croatie dokazali su se ne samo u natjecateljskom dijelu nego i kao dobri organizatori.

Komentirajte