Naslovnica Sport Ostali sportovi Veliki potencijal sisačkih “Tigrova”

Veliki potencijal sisačkih “Tigrova”

Na karate prvenstvu Hrvatske, u ukupnom poretku klubova, Karate klub Tigar iz Siska zauzeo je izuzetno peto mjesto.

Na ovogodišnjem prvenstvu Hrvatske koje je održano u Osijeku 23. svibnja nastupilo je deset natjecatelja Karate kluba Tigar Sisak: Borna Poljak, Mirna Đurić, Ejla Poljak, Iva Dužić, Karlo Đurić, Dario Dragičević, Ema Pauček, Andrea Karagić, Aneta Tkalčec i Patricija Kosina.

Borna Poljak u brojnoj kategoriji ml. učenika probio se u 2. krug natjecanja, što je za njega trenutno na ovakvom turniru izuzetan uspjeh.

Mirna Đurić u kategoriji ml. učenica iskusnim nastupima i uvjerljivim pobjedama probila se sve do finala. U finalnom nastupu ipak gubi malom razlikom 2:1, te natjecanje, posve zasluženo, završava sa srebrnom medaljom.

Ejla Poljak, u kategoriji oko četrdesetak učenica izborila je repasažne nastupe za treće mjesto u kojima ju ipak zaustavlja natjecateljica iz Vukovara, te na žalost ostaje bez medalje.

Iva Dužić u kategoriji ml. kadetkinja bila je najveći favorit za osvajanje medalje u ovoj kategoriji, no veliki pritisak na prvom nastupu uzrokovao je mali gubitak ravnoteže, te uz malu razliku 2:1 ne ulazi u drugi krug natjecanja.

Karlo Đurić i Dario Dragičević u kategoriji ml. kadeta nisu uspjeli ostvariti značajnije plasmane.

Ipak ni ovo prvenstvo Hrvatske za “tigriće” nije završeno bez zlatne medalje. Zlatna medalja ostvarena je u ekipnim nastupima učenica. Superiornim pobjedama Ejle, Mirne i Eme, te su u konkurenciji od sedam ekipa mlade “Tigrice” dokazale da su najbolje u Hrvatskoj.

Još jedna ekipna medalja ostvarena je u konkurenciji šest ekipa ml. učenica. Bila je to ekipa u sastavu Andrea Karagić, Aneta Tkalčec i Patricija Kosina. Osvojile su brončanu medalju.

-Iako postoje još veliki potencijali među našim mladim natjecateljima, koji za sada nisu još u potpunosti iskorišteni, sedam medalja s ovog prvenstva ukazuju na njihov kvalitetan rad. U idućim nastupima i godinama očekujemo još bolje plasmane, ističu treneri Karate kluba Tigar Sisak.

Dodajmo ovome kako su nedavno, također u Osijeku, na međunarodnom turniru Osijek Open, Tigrići ostvarili zapažene rezultate.Borna Poljak i Ema Pauček, u kategoriji ml. učenika, te mlađa kadetkinja Iva Dužić, osvojili su brončane medalje.

Bronce su “pale” i u ekipnim nastupima učenica i ml. kadetkinja. U ekipi učenica nastupile si Ema pauček, Mirna Đurić i Ejla Poljak, a u ekipi ml. kadetkinja Ejla Poljak, Mirna Đurić i Iva Dužić.

Komentirajte