Naslovnica Vijesti Sisak HSP podržava Pintarića u 2. krugu izbora

HSP podržava Pintarića u 2. krugu izbora

Koalicija Sisak PLUS i sisački HSP danas su potpisali Sporazum kojim potvrđuju da će ova dva stranačka bloka potporu u drugom krugu krugu dati Dinku Pintariću.

Sisački HSP dobio je šest vijećnika u gradskom vijeću, a neposredno prije potpisivanja ovog sporazuma predsjednik sisačkog HSP-a Veljko Novak rekao je da potpora isto vrijedi i u ime Stranke umirovljenika i Zelene liste čija je koalicija dobila dva vijećnika. Kandidat HSP-a Ivo Šimac dobio je 20 posto glasova u prvom krugu, te je tako savjet tim biračima da u drugom krugu daju potporu Dinku Pintariću.

– HSP je samostalno nastupio na izborima i ostavrio rezultate koje nitko očekivao nije. Mi želimo biti potpuno korektni  i to na način da se jasno zna koju opciju podržava HSP. Odlučili smo se za Koaliciju Sisak plus koju čine HSS, HSLS, SDA, HSU i HDZ jer je to prirodan nastavaka realizacije projekata koje je HSP i HDZ u Sisku ostavrio protekle četiri godine. – rekao je predsjendik sisačkog HSP-a Veljko Novak.

Uz 11 vijećnika koje je dobila Koalicija Sisak plus, ovime ovaj blok raspolaže sa 19 vijećničkih ruku od 31 mjesta u gradskom vijeću.

-Ovoliko vijećnika garantira stabilnu koaliciju i narednih četiri godine, kao što je bilo i do sada  sisačkom Vijeću. – rekao je Pintarić.

Novak je napomenuo kako su oni, logično, razgovarali i sa SDP-om kako bi vidjeli koja bi opcija mogla donijeti više Sisku. – No nismo sa SDP-om potpisali jer izgleda da bi SDP-u pretraumatično bilo sa HSP-om javno potpisati nekakv Sporazum o suradnji prije drugog kruga izbora. – rekao je Novak. Na pitanje o “cijeni” ovog dogovora Veljko Novak je rekao dao nekakvoj podjeli funkcija nisu pregovarali, no Pintarić je nešto ipak spomenuo.

-Ja sam vrlo zadovoljan s radom ravnatelja i direktora koji su HSP-ovi. Ravnatelji Ivo Šimac i Jasmin Novljaković, te Čedomir Hajduković i Mladen Klasnić uspješni su u svom poslu, te su skupa sa mnom tri i pol godine djelili odgovornost za rad u ovom Sisku. Također smatram da je i u Zajednici športskih udruga do sada sve odlično funkcioniralo te nema potrebe mijenjati. – rekao je Pintarić. Da li to znači da HSP gubi Gradsku tržnicu nismo uspjeli saznati.

Dinko Pintarić rekao je da su o ovom sporazumu s HSP-om složne sve stranke koalicije Sisak PLUS, što nam je potvrdio i predsjednik sisačkog HSS-a Drago Martinac. – HSS je prihvatio ponudu HSP-a jer je HSP prihvatio i HSS-ove prijedloge u predizbornom programu Koalicije Sisak PLUS. Mi smatramo da ima mjesta za još jednog koalicijskog partnera u našoj koaliciji i da HSS može biti stabilni element. Osim toga ovako neće doći do nekih lomova i turbulencija u gradskoj upravi čime se neće prekidati sadašnji razvoj Grada. HSS sebe vidi u resorima gdje je najjači poput poljoprivrede, zaštite okoliša i ruralnog razvoja što je bilo dosta zapostavljeno u proteklom razdoblju. – rekao je Martinac.

Davorko Vidović ovako je prokomentirao današnji sporazum. – Ja nisam trgovac već političar i ne mogu trgovati, pogotovo s nečim što ne psojedujem. nisam se dogovarao oko podjeli s mojim koalicijskim partnerima pa neću ni sa ovima sada. Nakon izbora su ipak svi dobrodošli partneri, ali nisam htio predizborne sporazume. – rekao je Vidović čija koalicija ima 12 vijećnika u Vijeću. On je dodao da i dalje poziva HSP-ove birače da glasaju za njega i za promjenu kao što su htjeli i kad su dali glas Ivi Šimcu, a nakon izbora najavljuje dogovore u Gradskom vijeću radi ostvarenje većine. Dodao je i to kako je uvjeren u pobjedu jer se zaokružuje ime i prezime, te da tu nema mjesta ideologiji.

Inače, zanimljivo je da pojedinačno gledajući HSP ima najviše vijećnika u Vijeću, ukupno šest, po četiri ima HDZ i SDP, tri HNS, po dva DSU, HSS, SDA, LS i Stranka umirovljenika, a jednog vijećnika ima HSU i SDSS, dok su dva nezavisna. Ovakva stranačka razdijeljenost u Vijeću nije nikada do sada zabilježena.

Komentirajte