Naslovnica Sport Baseball Bejzbolaši Siska četvrti u Zagrebu

Bejzbolaši Siska četvrti u Zagrebu

U subotu i nedjelju u Zagrebu je odigran 2. kvalifikacijski turnir za kadete,a bejzbolaši Siska zauzeli su 4. mjesto.Šest ekipa podjeljene u dvije grupe borile su se za nove bodove i mjesta za doigravanje. U grupi “A” igrali su BK Olimpija , Karlovac, Medvednica Zagreb i Sisak a u grupi “B” Vindija  Varaždin, Nada Split i Zagreb.

Mladi bejzbolaši Siska u subotu su poraženi od ekipe Olimpije rezultatom 9 : 4 i pobijedili su Medvednicu 8 : 7.  Protiv Olimpije Siščani loše započinju utakmicu te  protivnik u tri napada osvaja 8 bodova a Storksi samo jedan. U četvrtom napadu Sisak osvaja 3 boda i smanjuje razliku na 8 : 4 no Karlovčani osvajaju još jedan bod i postavljaju konačni rezultat. Iako je Olimpija trenutno najbolja kadetska ekipa uz malo koncentracije Sisak je možda mogao postići i bolji rezultat.

U utakmici protiv Medvednice odigrala se vrlo napeta i neizvjesna utakmica. U šestoj izmjeni ( iningu ) Siska je imao vodstvo od 6 : 4 no igrači Medvednice u svom zadnjem napadu osvajaju 3 boda i prelaze u vodstvo od 7 : 6. Pred Siskom je ostao smo jedan napad u kojem su uspjeli izjednačiti a osvajnjem osmog boda i prelaska u vodstvo utakmica je završena.
 
U utakmici za 3. mjesto ekipa Vindije pobjedila je Sisak 15 : 4. Osvajanjem 4. mjesta i na ovom turniru Siska se približio ostvarenju cilja, odlazak na završni turnir.
 
Za Siska su na truniru igrali:    Mehinović A.; Brkašić, Mehinović E.; Gvardijan, Vakufac, Ćorić J.; Vorih, Kasunić, Antolčić, Petrović, Jelinić, Obradović, Rujevčić I Ćorić M.
 
Rezultati 2. turnira:
 
Grupa A:
 
Medvednica – Olimpija 1 : 21
Olimpija  – Sisak         9 : 4
Sisak – Medvednica    8 : 7
 
Grupa B:
 
Zagreb – Vindija    0 : 30
Vindija – Nada     8 : 21
Nada – Zagreb    14 : 7
 
Za 5. mjesto    Medvednica – Zagreb    12 : 6
Za 3.  mjesto    Sisak –  Vindija            4 : 15
Za 1. mjesto    Olimpija – Nada        12 : 5
 
Poredak nakon dva turnira:
 
1. Olimpija        12 bodova
2. Vindija           9
3. Nada             9
4. Sisak            6
5. Medvednica    4
6. Zagreb          2
 
 
Treći kvalifikacijski turnir igra se u Splitu 27. i 28. lipnja.
 
U subotu, 30. svibnja, seniorska ekipa BK Sisak igra utakmicu  7. kola u Zagrebu protiv BK Medvednica. Utakmica se igra na igralištu u Središću u 10,00 sati.

Komentirajte