Naslovnica Vijesti Sisak Središnji HDZ-ov predizborni skup u Sisku

Središnji HDZ-ov predizborni skup u Sisku

Koalicija HDZ-a, HSS-a, HSLS-a, SDA i HSU-a održala je u subotu središnji predizborni skup za Sisak. Na skupu su se okupljenima predstavili kandidati HDZ-a i koalicijskih partnera za gradonačelnika Siska Dinko Pintarić i kandidatkinja HDZ-a i koalicije za županicu Ivanka Roksandić, a skup je govorom započeo predsjednik HDZ-a, premijer dr.Ivo Sanader. On je pozvao sve simpatizere i birače da glasuju protiv Davorka Vidovića, kandidata SDP-a i njegovih koalicijskih partnera za gradonačelnika Siska te protiv sadašnje županice Marine Lovrić. Jer kako je rekao, stanovnici županije ne mogu riskirati četiri godine do sljedećih lokalnih izbora kako bi dobili složniju odgovorniju i bolju vlast od sadašnje županijske vlasti.

Kandidatkinja za županicu Ivanka Roksandić je rekla kako županica nikada u četiri godine nije htjela poslušati niti jedan njihov prijedlog. Obećala je, ako osvoje vlast, da će Sisak imati veleučilište, da će se sagraditi obrtnička te škole u Popovači i Novskoj. „Nemojte dati glas onima koji će 17.svibnja doći na izlet. Znam, hoću i mogu život u županiji učiniti boljim.“, poručila je.

Marijana Petir, nositeljica liste za Županijsku skupštinu je istaknula da županiji treba županica koja može razgovarati s ministrima, koja zna da ima podregije Posavinu, Moslavinu, Slavoniju, Turopolje, Pokuplje, Pounje, a ne koja se toga sjeti prije izbora. „Ovoj županiji treba županica koja zna da su hrvatski branitelji stvorili ovu državu i da su branili ovu županiju, koja će cijeniti ljude koji ovdje rade, a ne koja će puniti autobuse u Novom Sadu i u Beogradu.“, istaknula je Petir.

Dinko Pintarić je u svom govoru napao Davorka Vidovića za kojeg je rekao kako četiri godine nije bio u Sisku, te je kritizirao onih nekoliko mjeseci koje je Vidović proveo kao gradonačelnik, a kada prema Pintarićevim riječima i nije uopće bio na poslu.

„Što je kao ministar napravio za ovaj grad? Započeo je gradnju centra za socijalnu skrb, trajala je više godina, a građevinarci su se hvatali za glavu kad je otišao iz kabineta. Počeo je gradnju i Doma  u Komarevu pa je i to trajalo pet, šest godina jer se policija i Državno odvjetništvo hvata za glavu koliko je kaznenih prijava i prljavog traga ostalo iza njega. Što je napravio za ovaj grad? Otkad sjedi u Saboru, šuti.“, rekao je Pintarić koji je istakao i da su Vidoviću leđa okrenuli i koalicijski partneri koji su sada uz HDZ.

Foto:Željko Rakarić

(petrinjskiradio.com, sisak.info)

Komentirajte