Naslovnica Vijesti SMŽ U subotu otvorenje dionice autoceste Sisak-Zagreb

U subotu otvorenje dionice autoceste Sisak-Zagreb

U subotu će u 16 sati biti otvorena dionica autoceste od Velike Gorice do Buševca na čije je radove utrošeno 550 milijuna kuna, nakon čega će u Sisku biti potpisani ugovori sa izvođačima radova za gradnju autoceste od Siska prema Lekeniku i od Buševca prema Lekeniku.“Ovo nisu predizborna potpisivanja jer da nisu osigurana sredstva za gradnju ne bi mogli potpisati ugovore sa izvođačima. Riječ je o četiri ugovora s većinom hrvatskim tvrtkama poput Konstruktora, Viadukta i  Hidroelektre.” – rekao je na tiskovnoj konferenciji u četvrtak Željko Krapljan, zamjenik direktora Sektora održavanja u HAC-u.

On nije mogao precizirati kada bi radovi na ovim dionicama mogli početi, te je istakao da to ovisi o trajanju arheoloških radova. ” Cijela ta dionica od Siska do Lekenika je zanimljiva za arheologe. Na nedavnom sastanku kod ministra kulture Božidara Biškupića dogovoreno je da Ministarstvo kulture ustupi što je veći broj timova kako bi se istraživanja mogla odvijati na više mjesta odjednom i tako početi gradnja čim prije. – dodao je Krapljan.  Na tiskovnoj koja je okupila kandidate s koalicijske liste HDZ-HSS-HSU-HSLS za Sisačko-moslavačku županiju predstavljen je i most preko rijeke Save u Kratečkom.

“Most će biti dug 392 metra, a projektirao ga je Inženjerski projektni zavod, koji je posao dobio na javnom natječaju. Most će spajati Banovinu i Posavinu, te će ujedno i biti novi ulazak u Park prirode Lonjsko Polje.”  – pojasnio je Krapljan. Kandidatkinja koalicije za županicu Ivanka Roksandić istakla je kako je dogovoreno da novi most dobije ime “Most branitelja Sunje i Posavine” u čast svim braniteljima stradalima u obrani sunjskog područja i ovog djela Posavine.

Komentirajte