Naslovnica Vijesti SMŽ Crna kronika 06./07. svibanj

Crna kronika 06./07. svibanj

U protekla 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 9 kaznenih djela, od kojih je 7 počinjeno od strane nepoznatih počinitelja.Po 3 kaznena djela počinjena su na području Siska i Kutine te po jedno na području Novske, Hrvatske Kostajnice i Gvozda.

Zabilježene su 3 krađe, po 2 uništenja i oštećenja tuđe stvari i teške krađe te po jedna prijetnja i izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude.

U noći 05./06. svibnja 2009. godine počinjena je teška krađa na Trgu bana Josipa Jelačića u Topuskom, gdje je nepoznati počinitelj nasilno otvorio vrata kioska te iz njegove unutrašnjosti otuđio veću količinu cigareta i mobitel.

Pokušaj teške krađe zabilježen je u ulici Stjepana Radića u Kutini, gdje je nepoznati počinitelj dana 05./06. svibnja ove godine nasilno ušao u lugarnicu u predjelu Lonjskog polja, ali iz njene unutrašnjosti nije ništa otuđio.

Policijskoj postaji Sisak prijavljena je krađa koja je dana 06. svibnja 2009. godine počinjena u trgovačkom centru u Sisku, iz kojega je nepoznati počinitelj sa police otuđio prijenosno računalo.

 
Policijski službenici Postaje prometne policije Sisak zbog kaznenog djela izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude podnijeli su kaznenu prijavu protiv 44-godišnjaka sa sisačkog područja, koji je jučer u mjestu Odra Sisačka, Grad Sisak, prilikom nadzora prometa zatečen da upravlja mopedom, iako mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B, F, G i M kategorije. Osim kaznene prijave, protiv njega je podnesen i optužni prijedlog prekršajnom sudu zbog počinjenih prekršaja nenošenja zaštitne kacige, upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i u vrijeme izrečene zabrane.

Do narušavanja javnog reda i mira došlo je u jednom slučaju i to verbalnim sukobom dvojice muškaraca na području Siska.

Do nasilničkog ponašanja u obitelji došlo je u 2 slučaja i to na području Siska i Gline, a od strane dvoje počinitelja koji su uhićeni i uz optužne prijedloge biti će dovedeni nadležnim prekršajnim sudovima.

Na prometnicama se dogodilo 5 prometnih nesreća i to dvije na području Kutine te po jedna na području Siska, Petrinje i Dvora. U jednoj nesreći jedna je osoba smrtno stradala, a jedna je zadobila po život opasne teške tjelesne ozljede, dok je u 4 nesreće nastupila samo materijalna šteta.  Pod utjecajem alkohola bio je jedan sudionik, a bjegova sa mjesta događaja prometnih nesreća nije bilo.

Komentirajte