Naslovnica Sport Ostali sportovi Mladi karatist Siska traži kartu za Maroko

Mladi karatist Siska traži kartu za Maroko

Najtrofejniji član Karate kluba Sisak, Igor Cvijanović, nastavio je seriju uspjeha u 2009. godini. Uspjesima ga prati i Hrvoje Rožić.

Cvijanović je nastup na kadetskom Prvenstvu Hrvatske, održanom u Čakovcu, okrunio osvajanjem drugog mjesta, čime se šestu godinu za redom uspeo na pobjedničko postolje u disciplini KATA.

Igor je u finalnom meču tijesno, odlukom sudaca 3:2, izgubio od Milana Vinčića, natjecatelja koji za par dana prelazi u kategoriju juniora.

-Zacrtani cilj na ovom prvenstvu, biti bolji od direktnih konkurenata Brechelmachera iz Sl.Broda i Erjavca iz Daruvara, je u potpunosti ostvaren. Nije nevažno da navedeni natjecatelji u prisutnoj konkurenciji nisu uspjeli niti kroz repasaž doći do mjesta koji nosi medalje. – rekao nam je trener KK Siska Marijan Kos.

Rezultatom na kadetskom PH, održanom 25. travnja 2009., Igor Cvijanović još je jače istaknuo kandidaturu za nastup na Svjetskom prvenstvu u Maroku, u studenom ove godine.

Niz odlučnih rezultata na turnirima iz kalendara HKS-a nastavio je i Hrvoje Rožić. Ona je na natjecanju u Rijeci, 17. međunarodnom karate turniru Rijeka kup, kroz repasaž osvojio treće mjesto.

Na natjecanju, održanom 26. travnja 2009., okupilo se 550 natjecatelja iz 67 klubova iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Italije, BiH i Austrije.

Na turniru su za Karate klub Sisak još nastupili Luka Rožić i Bruno Nikšić.

Komentirajte