Naslovnica Vijesti Sisak Biskup Vlado Košić s krizmanicima u Sisku

Biskup Vlado Košić s krizmanicima u Sisku

Biskup Vlado Košić, susreo se s krizmanicima Sisačkog dekanata u subotu 25. travnja u Domu Kulture KKV.Za tu prigodu pripremljen je prigodni program kojeg su izvodili sami krizmanici i mladi župe Uzvišenja Sv. Križa. Gost susreta bio je Rafael Dropulić – Rafo, koji je krizmanike potaknuo da, iako čine pogreške u svom životu, uvijek imaju mogućnost vratiti se Bogu i od njega tražiti pomoć jer On nas uvijek čeka.

Biskup Vlado pozvao ih je da svojim životom zrače vedrinom, a to će moći ako će nasljedovati Isusa Krista
Susret je započeo prigodnom animacijom kojom su sisački krizmanici pokretima ruku i nogu te poklicima Isus i Aleluja uvedeni u sam tijek Susreta. Uslijedila su dva svjedočanstva.

Prvo Tonija Melendeza, čovjeka koji  je rođen bez ruku naučio svirati gitaru svojim nogama i zbog toga silno zahvaljuje Bogu te potiče sve ljude svijeta da ne budu nezahvalni zbog neostvarenih snova nego zahvalni Bogu na daru života te brojnim radostima kojima im je život ispunjen. Drugo svjedočanstvo dao je Rafael Dropulić koji je i sam prolazio različita iskušenja u životu ali se uvijek vračao Bogu i dok  redovito nedjeljom slavi misu, ispovijeda se i pričešćuje Bog mu uslišava sve molitve posvjedočio je Rafo pred sisačkim krizmanicima te odsvirao i otpjevao poznatu pjesmu U2-a.

Predstavnici krizmanika iz svih župa Sisačkog dekanata, pod vodstvom Silvia Vadle i Nikoline Mesić, prezentirali su scenskim nastupom sliku stvaranja i čovjeka koji upada u razna iskušenja od kojih ga Bog oslobađa. Dekan sisačkog dekanata preč. Zdravko Novak objasnio je smisao ovakvih susreta obrazloživši nemogućnost biskupa da budu prisutni u svim župa u kojima se dijeli sakramenat potvrde.

Na kraju biskup Vlado osvrćući se na izveden program i svjedočanstvu sudionika pozvao je krizmanike, koji su se okupili u dvorani simboličnog i lijepog naziva “Kristalna kocka vedrine” da budu nositelji vedrine Uskrslog Krista o čemu nam svjedoči i život današnjeg sveca sv. Marka evanđelista.
Zbor mladih “Križ ljubavi” duhovnim je pjesmama pratio cijeli susret.

AS

Komentirajte