Naslovnica Sport Ostali sportovi Oni su mali, ali rezultati su im veliki

Oni su mali, ali rezultati su im veliki

Uspješan vikend je iza sisačkih karatista, članova klubova Tigar i Sisak. Nastupali su na 4. međunarodnom karate turniru CRO CUP u Nedelišću.

Natjecanje su organizirali Karate klub Nedelišće i Hrvatski karate savez, a okupilo je oko 500 sudionika iz Slovenije, Republike Srpske, BiH i Hrvatske.

Ekipa KK Tigra osvojila je osam medalja: jednu zlatnu, tri srebrne i četiri brončane. Karatisti KK Siska okitili su se sa četiri odličja; izborili su dvije zlatne, srebrnu i brončanu medalju.

Boje KK Tigra branili su Borna Poljak, Mirna Đurić, Ejla Poljak, Ema Pauček, Iva Dužić i Ana-Marija Ljubenković.

Mirna Đurić je u svojoj matičnoj kategoriji ml. učenica osvojila srebro, a u starijoj kategoriji učenica uz briljantan nastup zasluženo osvojila zlatnu medalju.

Ejla Poljak u kategoriji učenica kroz repasažne nastupe izborila je treće mjesto dok joj je u kategoriji ml. kadetkinja malo nedostajalo do osvajanja medalje.

U kategoriji kadetkinja Iva Dužić osvojila je broncu, a podbacila u kategoriji mlađih kadetkinja.

U kategorijama kadetkinja i juniorki Ana-Marija Ljubenković obilježila je dobre nastupe i izvedbe zahtjevnih majstorskih kata, te sasvim opravdano kroz repasažne nastupe osvojila brončane medalje, u obje kategorije.

Srebrne medalje osvojene su i kroz dva ekipna nastupa. U kategoriji učenica nastupila je ekipa u sastavu Ema Pauček, Mirna Đurić i Ejla Poljak, dok je u kategoriji ml. kadetkinja nastupila ekipa u sastavu s Ejla Poljak, Mirna Đurić i Iva Dužić.

Za KK Sisak u pojedinačnim kategorijama nastupali su Marin Knežević, Luka Rožić i Hrvoje Rožić. Isti su bili članovi ekipe u natjecanju kata timova u konkurenciji učenika.
Marin Knežević i Luka Rožić u jakoj konkurenciji kataša mlađih učenika (7 do 9 godina) postigli su više nego zapažen uspjeh. Marin, kao jedan od najmlađih natjecatelja na ovom natjecanju, kroz repasažne mečeve osvojio je 3. mjesto, a Luka izgubio je tek u finalnom meču i zasluženo izborio 2. mjesto. Hrvoje Rožić pomeo je svoju konkurenciju u kategoriji kataša učenika (10 i 11 godina) i superiorno osvojio 1. mjesto.

Trojac KK Siska, kao kata tim u konkurenciji učenika, osvojio je 1. mjesto, u finalu pobijedivši ekipu KK Samobora Anindol. Najtrofejniji natjecatelj KK Siska, Igor Cvijanović, propustio je ovo natjecanje pripremajući se za predstojeće prvenstvo Hrvatske, koje će se održati slijedeći vikend u Đakovu. O uspjehu ovisi i mogućnost nastupa Igora u reprezentativnoj selekciji kadeta na svjetskom prvenstvu kataša kadeta ove jeseni u Maroku.

Komentirajte