Naslovnica Sport Ostali sportovi Sisački strijelci vikend proveli u Dugoj Resi

Sisački strijelci vikend proveli u Dugoj Resi

Na subotnjem Prvenstvu Hrvatske u gađanju serijskom zračnom puškom za kadete i kadetkinje, održanom u Dugoj Resi. U nedjelju je tamo održano i PH za kadete i kadetkinje. U velikoj konkurenciji od 130 kadeta i 87 kadetkinja, strijelci športskog streljačkog kluba “HVIDR-a SISAK” ostvarili su odlične rezultate. Kadetska ekipa osvojila je odlično treće mjesto, od 29 ekipa, te su za drugoplasiranima zaostali samo tri kruga. Za ekipu su gađali Ivan Žirković, Hrvoje Orlić i Luka Šimić. Najuspješniji je bio i ovaj put Žirković koji je sa 187 krugova u osnovnom meču osvojio četvrto mjesto, no u finalnom raspucavanju je pao na sedmo mjesto. Najveće klupsko iznenađenje svakako je bio Hrvoje Orlić, koji je postavio svoj osobni rekord i osvojio 15. mjesto. Luka Šimić je odradio svoj prosjek, 176 krugova, što mu je bilo dovoljno tek za 64. mjesto. Pojedinačno je još gađao i Josip Hrgarek koji se nije baš snašao u “gužvi”, te je sa 161 krugova završio na 117. mjestu.

Kadetkinje u potpuno novoj postavi nisu napravile ništa zapaženo, ali nisu ni podbacile. Ekipa u sastavu Patricia Marković, Martina Marković i Barbara Tubić zauzela je 14 mjesto od 21 ekipe sa 503 pogođena kruga.

U nedjelju je na istom mjestu održano PH za juniore i juniorke u Dugoj Resi. Gađalo se serijskom zračnom puškom, a sisački klub “HVIDR-a SISAK” nastupio je sa četiri juniora i jednom juniorkom. “Unatoč velikim očekivanjima u vezi muške ekipe, ona se nažalost nisu ostvarila.” – rekao je trener Tihomir Ilijević.  Ekipa u sastavu Vjeran Kasumović, Damir Kostrić i Ivan Žirković je sa vrlo skromnim 1031 krugom osvojila 6. mjesto od deset ekipa. Pojedinačno najuspješniji bio je Kasumović, koji je u ušao u finale kao osmi te je nakon dodatnih deset hitaca u finalu u i u konačnici ostao na osmom mjestu. Damir Kostrić, zbog kvara na pušci, bio je tek 28., dok je kiksao Ivan Žirković koji nije uspio ponoviti uspjeh od dan prije i natjecanje završio na 32. mjestu. Pojedinačno je gađao Luka Matošević i bio devetnaesti. U konkurenciji juniorki sisački klub je imao samo jednu predstavnicu, Marinu Mačković koja je sa ukupnih 353 kruga osvojila 13. mjesto.

“Ukupno gledajući oba dana ne moramo biti pretjerano nesretni. Osvojili smo jedan pehar i imali smo dva finalista što za jedan klub veličine sisačkog nije loše, iako se teško oteti dojmu da se moglo i više. No takav je sport nekad pobjeđuješ nekad gubiš.” – rekao je trener sisačkih streljača Tihomir Ilijević.

Komentirajte