Naslovnica Vijesti Sisak Otvorenje autoceste do Buševca u svibnju

Otvorenje autoceste do Buševca u svibnju

Radovi na autocesti A-11, na poddionici od čvora Velika Gorica Jug do Buševca privode se kraju i to prije ugovorenog roka, izjavili su predstavnici Hrvatskih autocesta prigodom prošlotjednog obilaska gradilišta. „Novih 9 kilometara autoceste A-11 Zagreb-Sisak, na poddionici od čvora Velika Gorica Jug do Buševca, biti će dovršeni i pušteni u promet početkom svibnja ove godine, nakon što se obavi tehnički pregled” – rekao je direktor Tehničke jedinice HAC-a za gradnju autoceste Zagreb-Sisak Ladislav Pezdevšek.

Radovi na ovoj poddionici započeli su prije 14 mjeseci, a završeni će biti i prije ugovorenog roka, 15. svibnja. Radovi građenja vrijedni su 475 milijuna kuna bez PDV-a.

„7. i 8. travnja otvorene su ponude za četiri preostala natječaja za sve dijelove autoceste Zagreb-Sisak. Nakon zakonskog roka od 10 dana, objaviti ćemo najpovoljnije ponuditelje za gradnju ovih dionica“- rekao je direktor Sektora građenja HAC-a Goran Legac. Doznajemo da je na ove natječaje ukupno stiglo 18 ponuda i da bi, zbog krize u građevinarstvu, ponude mogle biti niže od očekivane cijene.

Zamjenik direktora Sektora održavanja HAC-a Željko Krapljan najavio je početak radova koji bi krenuli iz Siska prema Buševcu te iz Buševca prema Lekeniku te dodao da se ovim frontalnim načinom ubrzava  građenje.

Komentirajte