Naslovnica Vijesti SMŽ Crna kronika 31.ožujak/01. travanj

Crna kronika 31.ožujak/01. travanj

Proteklih 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježena su dva kaznena djela, od kojih je jedno počinjeno od strane nepoznatih počinitelja.Po jedno kazneno djelo počinjeno je na području Kutine i Gline. Zabilježena je jedna krađa i nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari.

Policija u Glini podnijela je kaznenu prijavu zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari protiv 78-godišnjaka s područja Gline u čijoj je kući, pretragom obavljenom po nalogu Prekršajnog suda u Glini, pronađena i oduzeta ručna bomba, lovačka puška s užljebljenim cijevima, pištolj te 36 komada pištoljskog i 10 komada lovačkog streljiva koje je nepovlasno posjedovao. Protiv počinitelja je podnesen i optužni prijedlog po Zakonu o oružju.

Kaznena prijava zbog krađe podnesena je protiv nepoznatog počinitelja koji je u noći 29. ožujka u ugostiteljskom objektu u mjestu Banova Jaruga, Grad Kutina, iskoristio nepažnju 18-godišnje Kutinčanke te joj sa šanka ukrao torbicu u kojoj je bio mobitel.

Zabilježeno je jedno narušavanje javnog reda i mira, počinjeno u Petrinji gdje je optužni prijedlog zbog držanja životinja bez nadzora podnesen protiv 63-godišnje žene koja je svojih pet pasa držala u neograđenom dvorištu od kuda su psi izašli te ušli u susjedno dvorište.

Policiji nisu prijavljeni slučajevi nasilničkog ponašanja u obitelji.

Na prometnicama su se dogodile četiri prometne nesreće, po jedna na području Siska, Sunje, Kutine i Gvozda. U dvije nesreće dvije su osobe lakše ozlijeđene, dok je u dvije nesreće nastala samo materijalna šteta. U jednoj nesreći koja je za posljedicu imala jednu lakše ozlijeđenu osobu utvrđena je alkoholiziranost sudionika.

Komentirajte