Naslovnica Vijesti Kultura Gost na 7. TKT festu

Gost na 7. TKT festu

Gost nastavlja gostovanja po Hrvatskoj i inozemstvu

Nakon što je koncem veljače na scenu Gradskog kazališta Sisak postavljena predstava, Gost, nastala u produkciji s Epilog teatrom i u režiji Jasmina Novljakovića, u nedjelju je, 29. ožujka, imala svoju 11-tu izvedbu i to u sklopu 7. Festivala Teatra Kabare Tuzla. Baš kako to u svijetu biva da se na Svjetski dan kazališta nastoji, tamo gdje je to moguće, pokrenuti neki novi teatar, 2002. je godine upotpunjen bosanskohercegovački kazališni organizam osnivanjem Teatra Kabare Tuzla pod vodstvom redatelja i glumca Vlade Keroševića. Svoju kulturološku misiju ovaj, najmlađi teatar u Bosni i Hercegovini, ne ostvaruje samo scenskim prikazanjima komornog tipa, već i drugim aktivnostima kao što su performansi, ulični teatar, izložbe, koncerti i drugo, kazuje Kerošević, potvrđujući rečeno gostovanjima kazališta iz svih krajeva Europe i na ovogodišnjem Festu, te žanrovski vrlo različitim. Tako već sedam godina kroz TKT fest objedinjujemo Dane akademskoga teatra, nastavlja Kerošević, naglašavajući da je ovo do sada najsadržajniji festival i zasigurno najveći u cijeloj BiH.
Crno humorna drama, Gost, sudeći po reakcijama publike, kao i Vlade i Milice Kerošević, također glumice, te kazališnog i književnog kritičara Vojislava Vujanovića, koji su je pratili iz prvog reda, dočekana je vrlo srdačno. Gerard i Colette – par spreman na radikalne promjene, Alexandar – nezaposleni PR stručnjak i, s nestrpljenjem, očekivani budući  šef nasmijali su prisutne, ali i održavali ih u napetosti do samoga kraja u priči o godinama nezaposlenom snimatelju filmova o prehrani spremnom na sve samo da posao napokon dobije.
– Apsurdnost suvremenog čovjeka i nastojanja da udovolji poslodavcu kako bi dobio posao života, često ga odvede u neočekivano. Takav je život; smiješan, tragičan i realan. – nasmijao se Vinko Štefanac, komentirajući predstavu, lokalnim i nacionalnoj televiziji,odmah po završetku igranja u Tuzli. Dobro raspoložen i ostatak ekipe napustio je dvoranu znajući da je pred njima mali odmor do 08. travnja, kada ih očekuje zagrebačka premijera u maloj dvorani Vatroslav Lisinski.

Komentirajte