Naslovnica Vijesti Sisak HSS i HSU se priklonili HDZ-u i HSLS-u, kandidat za županicu je...

HSS i HSU se priklonili HDZ-u i HSLS-u, kandidat za županicu je Ivanka Roksandić

Ocijenivši sastav koalicije najboljom investicijom Sisačko-moslavačke županije u naredne četiri godine, predsjednik HDZ-a i premijer Ivo Sanader dao je potporu potpisivanju sporazuma o suradnji HDZ-a, HSS-a, HSLS-a i HSU-a za Sisačko-moslavačku županiju.Zajednički kandidat za županicu HDZ-ova je saborska zastupnica Ivanka Roksandić. Potporu su joj dali i predsjednici HSS-a i HSLS-a Josip Friščić i Đurđa Adlešič, te potpredsjednik HSU-a Zlatko Barila.

“Ove četiri stranke uspješne su i na državnom nivou i ovih dana diljem Hrvatske zaključujemo ovakve sporazume na lokalnom nivou. Time stvaramo uvjete za ravnomjerni razvoj cijele Hrvatske jer država ne može ništa postići sama, bez suradnje s lokalnom vlašću.” – rekao je predsjednik HSS-a i dopredsjednik Hrvatskog sabora Josip Friščić.

Uz Ivanku Roksandić, koalicija je za dožupane kandidirala sadašnjeg HSS-ova dožupana Željka Lenarta iz Kutine i HDZ-ovca Zlatka Grdića, aktualnog dogradonačelnika Kutine. Kandidat za predsjednika županijske Skupštine je predsjednik županijskog HSLS-a Zdravko Nikšić, također iz Kutine, dok su za potpredsjednike skupštine kandidirani Ivan Behtanić (HSS) iz Popovače, te Josip Prajner (HSU) iz Kutine.

Ovime je od šest kandidata koalicije za vodeće pozicije u županiji čak pet mjesta pripalo Moslavcima.

“Za bolji život svakog čovjeka u županiji HDZ, HSS, HSLS i HSU će uspjeti ostvariti program baziran na razvoju i time pobijediti na predstojećim izborima.” – rekla je Ivanka Roksandić.  Ivo Sanader je najavio kooptiranje Ivanke Roksandić  u Predsjedništvo stranke na prvoj idućoj sjednici Predsjedništva HDZ-a.

Foto: Željko Rakarić

Komentirajte