Naslovnica Vijesti SMŽ Stotine i stotine prometnih prekršaja tijekom vikenda

Stotine i stotine prometnih prekršaja tijekom vikenda

Policijski službenici Policijske uprave sisačko – moslavačke tijekom ovog vikenda utvrdili su ukupno 456 prometnih prekršaja, od čega je bilo najviše prekršaja, čak 138, zbog prekoračenja brzine kretanja vozila. Iz prometa je isključeno 79 vozača i to 49 zbog vožnje pod utjecajem alkohola, 12 mladih vozača (od 16 do 24godine starosti) koji su u prometu upravljali osobnim vozilom čija snaga motora prelazi 75 kW, zatim njih 11 jer su upravljali prije stjecanja prava na upravljanje i 7 vozača koji su upravljali u vrijeme dok im je na snazi zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom.

 Pored represivnih mjera policijski su službenici izrekli i 49 mjera pisanog upozorenja.

U akciji “Noć bez alkohola” koja je provedena u noći sa subote na nedjelju na području Postaja prometne policije Sisak i Kutina te Policijskih postaja Gvozd, Petrinja i Novska policijski službenici  kontrolirali su 280 vozača i utvrdili 56 prometnih prekršaja, od kojih se 27 prekršaja odnosilo na vožnju pod utjecajem alkohola.  Od vozača pod utjecajem alkohola njih 26 upravljalo je osobnim automobilima, dok je jedan upravljao teretnim automobilom.

Kod jednog vozača utvrđena je alkoholiziranost od 0,00 do 0,5 g/kg, kod 19 od 0,5 do 1,5 g/kg, kod 2 vozača od 1,5 do 2 g/kg, dok je kod jednog vozača alkoholiziranost bila veća od 2 g/kg. Četiri vozača odbila su ponuđeno alkotestiranje.

Prema dobnim skupinama najbrojniji vozači pod utjecajem alkohola, njih po 8,  bili su u dobnim skupinama od 18 do 24 godine, od 25 do 30 godina te od 31 do 40 godina, 2 su bila u dobnoj skupini od 41 do 50 godina, a jedan je bio stariji od 50 godina.

Najveća koncentracija alkohola od 2,05 g/kg utvrđena je kod 33-godišnjeg vozača koji je 21. ožujka oko 23,40 sati zatečen u Sisku prilikom upravljanja osobnim automobilom te je isključen iz prometa.

Na mjestu počinjenja prekršaja oduzete su 23 vozačke dozvole.

Komentirajte