23.3 C
Sisak
Nedjelja, 26 rujna, 2021

Ezerki & 7/8 na Svjetski dan kazališta

- Marketing-spot_imgspot_img

Dijelimo Vam tri puta po dvije ulaznice za koncert etno grupa Ezerki & 7/8 koji će u petak, 27. ožujka, biti održan u sisačkom Domu kulture povodom Svjetskog dana kazališta.

Dovoljno je samo svoje ime i prezime poslati na mail igra@sisak.info, uz napomenu “Ezerki”. Dobitnike objavljujemo u petak…

Obilježavajući Svjetski dan kazališta Gradsko kazalište Doma kulture Kristalna kocka vedrine priprema bogat program za cijeli tjedan, a vrhunac se očekuje na sam dan kazališta gostovanjem etno sastava Ezerki  & 7/8 (sedum osmini). Riječ je o sastavu koji su ljudi od kojih se u glazbenom svijetu  rado uzima  savjet, poput Miljenka  Prohaske, Ljubomira  Brangiolice, Bodana Arsovskog, Zlatka Galla, ali i kritičari (gotovo kompletan tisak u Hrvatskoj i regiji se osvrnuo na njihove albume „Livingroom“, „Baknež“ i „Spektakl“), prepoznali kao najvažniji trag makedonske glazbe izvan Makedonije i toj skupini daju za pravo da predstavlja makedonsku kulturu i daleko izvan ovih granica. Usporedbe nekih novinara sežu čak do legendarnog Cooderovog  ´Buena  Vista  Social  Cluba´.

Pod vodstvom Brune Urlića, poznatog hrvatskog violiniste, sastav surađuje s brojnim značajnim glazbenicima s područja Hrvatske i cijele regije. Sjetit će se mnogi koji prate rad sastava Ezerki njihove suradnje s Radojkom Šverko, tragično preminulim Tošom Proeskim, basistom legendarne skopske grupe Leb i sol, Bodanom Arsovskim, kao i mladim pjevačem Lukom NIžetićem. 

Dvosatni program njihovih koncerata sastavljen je od poznatih makedonskih narodnih pjesama, kao što su: Eleno kerko, Jovano Jovanke, Makedonsko devojče, Bitola i mnoge druge, te  bravuroznih ora (narodnih kola): Kalajđisko, Komitsko, Kasapsko. Vrlo su intrigantna i njihova viđenja nekih bisera makedonske glazbe kao što su: Kaleš bre Anđo, So maki sum se rodil jas i slično. Uglavnom, dovoljno je naglasiti da koncerti  obiluju  ritmom i  zaraznom pozitivnom  energijom, a publika sudjeluje u njima  aplauzima  i  raznim  zvukovima  u vratolomnim nepravilnim  ritmovima. To se pruža prilika i domaćoj sisačkoj publici ovoga petka, 27. ožujka, na Svjetski dan kazališta. Koncert će se održati u Domu kulture Kristalna kocka vedrine s početkom u 19,30 sati.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti