14 C
Sisak
Utorak, 16 travnja, 2024

Pobjeda na startu nove sezone, cilj isti kao i prošle

Datum:

Marketing

Vaterpolisti Siscie pobjedom su krenuli u novu prvenstvenu sezonu 1. B HVL-e.
U 1. kolu Siščani su na domaćem bazenu savladali prošlogodišnjeg prvaka Zagreba, rezultatom 10:7 (1:1, 1:2, 6:3, 2:1). Domaći su utakmicu otvorili s dosta nesigurnosti i mnogo promašenih prilika, pa je Zagreb poveo 2:3. Na odmoru trener Siscie Igor Kraguljac uspio je “probuditi” svoju momčad, uliti joj potrebnu dozu samopuzdanja te Siscia pojačava ritam. Rezultat je vidljiv već u trećoj četvrtini, Siščani vode 8:6. Posljednju četvrtinu Zagrepčani otvaraju golom, ali domaćini im uzvraćaju, a utakmicu zaključuju kontrom i lijepim lobom kapetana Jelisavca.

-Moram pohvalit dečke na borbenosti, što su uspjeli okrenut rezultat nakon lošeg starta utakmice. Slijedi analiza ovog susreta i nastavljamo s radom. Potrebno je što bolje se pripremiti za idući susret protiv pojačanog Delfina iz Rovinja. Kako ponovo igramo u domaćem bazenu, pozivam publiku da nas dođe podržati. Ujedno zahvaljujem svima koji su došli na dvoboj protiv Zagreba. Bili su sjajni ! – ističe trener VK Siscije Igor Kraguljac. Utakmica s Delfinima na rasporedu je 14. ožujka od 19 sati. Ulaz na bazen ŠRC-a Sisak bit će slobodan.

Valja napomenuti kako je 1.B HVL sada proširena na 10 klubova. Dosadašnjim članovima lige, s time da je došlo do spajanja Arsenala i Pule u jedan klub, priključili su se Opatija, Zadar i Galeb iz Makarske.
-Nakon povijesne prošle sezone i osvajanja trećeg mjesta, cilj nam je ponovo biti među prve četiri ekipe. – zaključuje Kraguljac.
Za Sisciju u novom ciklusu igraju svi igrači iz protekle sezone, međutim Draganić i Kobeščak češće će izbivati iz sastava zbog poslovnih obveza. Novo ime koje brani boje sisačkog vaterpolskog kluba je Vjekoslav Milički, bivši igrač prvoligaša Medveščaka.

1. B HVL – 1. kolo
Subota 07. ožujka 2009. – 19.00 sati
Plivalište: ŠRC Sisak
Gledatelja: 145
Suci: Begić (ZG), Hrvatin (ZG)
Delegat: Kučinić (ZG)

VK SISCIA – VK ZAGREB 10:7 (1:1, 1:2, 6:3, 2:1)

VK SISCIA: Vukmanović, Purgar, Ahmetagić, Kučević 2, Jajčinović 2, Horvat 1, Ostrman, Jelisavac 3, Bernardi, Sajko, Piškur, Sović, Draganić, Milički 2
Trener: Igor Kraguljac

VK ZAGREB: Bračun, Grabar, Herceg, Jadrešić 2, Mrvičić 1, Bartolić 1, Markovinović, Vrdoljak 1, Bumba 1, Borovinšek, Buča, Jurišić, Šolić, Totić 1
Trener: Duško Baždar

Igrač više:
Siscia 2/8
Zagreb 2/11

Peterci:
Siscia –
Zagreb 2/3

Možda vas zanima...

Uspješan nastup kickboxera sisačke Croatie na Prvenstvu Hrvatske u Zadru

U subotu, 6. travnja 2024. god., u sportskoj dvorani...

RUKOMET: U Sisak u subotu stiže ekipa Vidovca

23. kolo 1.HRL sjever u Sisak dovodi neugodnog protivnika,...

Vaterpolo u Sisku: Siscia će ugostiti U16 vaterpolsku reprezentaciju

30 godina od osnutka VK Siscije obilježava se prigodnim...