1 C
Sisak
Četvrtak, 9 prosinca, 2021

Zagrebački pljačkaši pošta su iz Hrvatske Dubice

- Marketing-spot_imgspot_img

Život pljačkaša Grgura Budimira (27), kojega su specijalci teško ranili tijekom hvatanja u četvrtak navečer ispred restorana Ognjište Šuman na Malešnici, liječnici su nekoliko puta spašavali na operacijskom stolu, piše Jutarnji list. Grgur živi u Hrvatskoj Dubici. Liječnici su ga uspijevali oživiti čak i kada se činilo da mu više nema spasa. Metak mu je ušao u vrat, a izašao kroz pluća, no oštetio je i kralježnicu.

Otac Grgura Budimira, kojega su  novinari Jutarnjeg lista zatekli u obiteljskoj kući u Hrvatskoj Dubici, nije želio pričati o aktivnostima svog sina. Susjeda iz ulice rekla je da se radi o obitelji doseljenika iz BiH te da je mali Budimir imao problema sa zakonom i drogom.

Grgur Budimir je prema policijskim podacima dosad bio prijavljen dva puta zbog zloupotrebe droge, dvije prijave “zaradio” je zbog sprečavanja službene osobe u obavljanju dužnosti na području Hrvatske Kostajnice, a peta prijava se odnosi na razbojstvo na benzinskoj postaji u zagrebačkom Trnju. Prema riječima mještana, Budimir je često bio sa skupinom mladića iz Dubice i susjednih sela, koja je imala problema sa zakonom te su ih povezivali s drogom i nezakonitim poslovima. Skupinu su činili uglavnom doseljenici iz BiH.

U drugoj kući u Hrvatskoj Dubici, koju je sisačka policija jučer pretražila, živi također uhićen Goran Knežević. U Ulici 17. pukovnije policija je cijelo prijepodne pretraživala kuću njegova oca Mate, a doznajemo da su policajci često dolazili u tu kuću zbog Gorana.

Podsjećamo, Specijalna policija dojurila je pred restoran Ognjište Šuman kako bi uhitila trojicu razbojnika, Budimira te dvojicu u dobi od 29 i 24 godine, za koje već dulje vrijeme sumnjaju da su pljačkali poštanske kombije i automat-klubove na području Zagreba. Razbojnički trojac, koji je navodno planirao novu pljačku, policija je dočekala na izlazu iz restorana u kojemu su se redovito sastajali te su im naredili da se predaju. Iskusni kriminalci na zapovijed su se oglušili i počeli bježati svatko na svoju stranu, a jedan od specijalaca ulovio je Budimira. No, pljačkaš se nije lako predao. Nasrnuo je na policajca i u hrvanju ga uhvatio za pištolj.

– U borbi su pali na tlo, a hitac je ispaljen u naguravanju. Jučer smo obavili osam pretresa kuća, stanova i automobila – rekao je načelnik Ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec.

U akciji je naposljetku uhićeno ukupno šest osoba, od kojih su tri s područja Sisačko-moslavačke županije, a jedan iz Zagreba. Sumnjiči ih se za dvije pljačke poštanskih kombija.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti