1 C
Sisak
Četvrtak, 9 prosinca, 2021

Oteli zaposlenika poljoprivrednog imanja u Mustafinoj Kladi

- Marketing-spot_imgspot_img

Policijski službenici Policijske postaje Kutina dovršili su kriminalističku obradu nad dvojicom hrvatskih državljana u dobi od 32 i 31 godine, obojicom s područja Općine Velika Ludina, zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo protupravnog oduzimanja slobode na štetu 28-godišnjaka s područja Općine Križ.Osnovano se sumnja da su osumnjičeni 28. veljače 2009. godine oko 19,30 sati osobnim automobilom došli do poljoprivrednog imanja u Mustafinoj Kladi, vlasništvo 50-godišnjeg muškarca, gdje je 32-godišnjak pod vidnim utjecajem alkohola, a zbog ranijih razmirica s vlasnikom imanja, sjekirom razbio lanac i lokot na ulaznim dvorišnim vratima te ušao u dvorište gdje je sa sjekirom razbio i ulazna vrata kuće.

Nakon toga mu je prišao 28-godišnji zaposlenik na imanju kojemu je 32-godišnjak zaprijetio da će ga ubiti, podigavši pritom sjekiru koju je držao u ruci. Isti su se potom počeli naguravati te je osumnjičeni zaposlenika dva puta udario šakom u glavu te mu naredio da uđe u osobno vozilo kojim je upravljao drugi 31-godišnji osumnjičenik.

Nakon što je 28-godišnjak ušao u vozilo tijekom puta 32-godišnjak ga je opet udario šakom u glavu te mu ponovno prijetio da će ga ubiti ako ikome kaže što se dogodilo. Dolaskom do kuće 28-godišnjakovog oca na području Općine Križ, izlaskom iz vozila 32-godišnjak je istoga ponovno udario šakom u glavu, nakon čega su se osumnjičeni udaljili vozilom.  

Oštećenom 28-godišnjaku liječnička pomoć pružena je u Domu zdravlja u Kutini, gdje su mu ozljede okvalificirane kao lake, dok su osumnjičeni 1. ožujka uhićeni i nad njima je provedena kriminalistička obrada.

Temeljem izvršenih konzultacija s nadležnim državnim odvjetništvom osumnjičeni su nakon dovršene kriminalističke obrade pušteni na slobodu te će protiv njih biti podnesena kaznena prijava zbog kaznenog djela protupravnog oduzimanja slobode.

Također će protiv 32-godišnjaka kaznena prijava biti podnesena i zbog kaznenih djela prijetnje i uništenja i oštećenja tuđe stvari, kao i optužni prijedlog prekršajnom sudu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti