Naslovnica Sport Ostali sportovi Novi uspjeh sisačke KK Croatie

Novi uspjeh sisačke KK Croatie

Mladi karatisti Karate kluba Croatia iz Siska uspješno su nastupili na Kupu općine Brdovec 2009. Osvojili su 6 medalja: 1 zlatnu, 2 srebrne i 3 brončane.
Za sisačku Croatiu, pod vodstvom trenera Dragoslava Krnjaića i Nenada Đurića, nastupio je 12 natjecatelja: u kategoriji limača Fran Mlinarić, Patrik Veršić, Nikola Sever, Matko Kajgana, u kadetskoj konkurenciji Sven Majnarić, Marko Krizmanić, Fran Nikić, Stefan Vedrina, Eugen Fritz Prgomet, Vanja Žunić te u juniorskoj konkurenciji Katarina Sever i Terezija Bjelajac.

Nakon dugih i napornih kvalifikacija u borbama za treće mjesto Stefan Vedrina, Vanja Žunić i Katarina Sever su odlično „odradili” mečeve i snažnim udarcima uvjerljivo savladili svoje protivnike i osvojili brončane medalje.

Iznenađenje su napravili debitanti Fran Mlinarić i Sven Majnarić. Plasmanom u finale zasluženo su osvojili druga mjesta u kategorijama limača i kadeta.

Najuspješniji je bio Nikola Sever. On je sve svoje protivnike pobijedio visokim nožnim tehnikama, te ponovio uspjeh s posljednjeg turnira. Osvajanjem zlatne medalje potvrdio je svoje velike mogućnosti u karate sportu.

Na natjecanju u organizaciji Hrvatskog kyokushinkai saveza i Karate kluba „Enigma” Drenje, održanom u nedjelju 1. ožujka 2009. u Brdovcu, okupilo se 130 natjecatelja iz 14 hrvatskih klubova i jednim iz Mađarske, koji njeguju kyokushinkai stil borbe.

Sljedeći turnir će se održati 28. ožujka 2009. u Kerestincu, gdje će nastupiti i mladi sisački kratisti iz KK “Croatie”.

Komentirajte