0.7 C
Sisak
Nedjelja, 16 siječnja, 2022

Bogat streljački vikend u Sisku

- Marketing-spot_imgspot_img

Predstojećeg vikenda Športski streljački klub “HVIDR-a SISAK” ima vrlo popunjen raspored.U sisačkoj streljani 27. veljače održava se gradsko prvenstvo osnovnih škola. OčekUje se sedam muških i ženskih ekipa sisačkih osnovaca dok će se po dvije najbolje plasirati na županijsko prvenstvo.

U subotu, 28. veljače, u Karlovcu se održava posljednje kolo Hrvatske lige, a sisački klub ima ekipe u četiri kategorije. Juniori u sastavu Ivan Žirković, Damir Kostrić i Vjeran Kasumović već su osigurali prvo mjesto u ligi, te ih očekuje najslađa borba za pojedinačne medalje. Najveće šanse za medalju ima Žirković koji je trenutno drugi, ali čak pet sljedećih strijelaca kasni svega dva kruga.

Seniorke su također još u prošlom kolu osigurale najvišu poziciju, dok će Marina Mačković i Danijela Ćosić morati dobro “stisnuti” u posljednjem kolu da zadrže prve dvije pojedinačne pozicije. Daria Rostaš, kao treća članica ekipe nije u borbi za medalju, iako je važan dio ekipe.

Kadeti u sastavu Josip Hrgarek, Hrvoje Orlić, Luka Šimić i povremeno Dominik Gloc zauzimaju posljednje 10. mjesto u ligi što nije posebno iznenađenje obzirom da im je ovo prva natjecateljska sezona, a i najmlađa su ekipa lige.

Seniori su također vrlo nisko na ljestvici, te sa samo jednom pobjedom drže 9. mjesto na ljestvici. Suprotno kadetima mana seniorske ekipe je što je najstarija u ligi. Uz Tihomira Ilijevića gađaju Goran i Mladen Haramina koji su veterani.

U nedjelju 01. ožujka ponovo se na sisačkoj streljani gađa Županijsko prvenstvo serijskom zračnom puškom. Početak natjecanja je u devet sati.

Natjecanje će se održati u svim kategorijama i vrlo je važno za sve natjecatelje jer će se tu ispucavati norme za državna prvenstva. Očekuju se SK “Popovača”, SD “Kutina 1949”, SD “Petrokemija”, SK “Novska” i SK “HVIDR-a” Sisak.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti