8.7 C
Sisak
Srijeda, 20 listopada, 2021

Tužbe zbog glinskog bloga

- Marketing-spot_imgspot_img

Glinski policijski službenici proslijedili su kaznenu prijavu Državnom odvjetništvom zbog prijetnje i to protiv autora bloga www.glinska-tiranija.blog.hr, 25-godišnjeg Glinjanina Mirka Sužnjevića. Kaznenu prijavu protiv autora ovog bloga podnio je dogradonačelnik Gline Darko Kaurić za kojeg je u jednom postu na blogu navedeno “Idiota bi trebalo ubiti ili zatvoriti”.

Državno odvjetništvo trenutačno razmatra kaznenu prijavu protiv Mirka Sužnjevića, no zbog ovog navoda i drugih sličnih na blogu Darko Kaurić najavljuje i privatnu tužbu.

“S obzirom da se mene tamo naziva pedofilom i mjesecima poziva na javni linč protiv mene, podnijet ću i privatnu tužbu zbog klevete i uvrede protiv Mirka Sužnjevića koji je autor bloga na kojem su te uvrede iznesene. Osim toga mogu reći i da će istu tužbu podnijeti i gradonačelnik Gline Marko Sremić.” – rekao je u srijedu na tiskovnoj konferenciji Hrvatske stranke prava, HSP-ov dogradonačelnik Gline Darko Kaurić.

HSP je za sve ovo jučer okrivio Markova oca, Nikolu Sužnjevića, kojeg optužuju da to poduzima u svrhu predizborne kampanje za predstojeće lokalne izbore. “Nikola Sužnjević je predsjednik glinskog SDSS-a i bivši pravosudni dužnosnik, kao i njegova supruga, pa nije moguće da njihov sin Marko, koji je također akademski obrazvoan, nije znao da ovakve izrečene stvari na blogu imaju i kaznenu odgovornost.” – rekao je predsjednik Županijskog vijeća HSP-a Željko Kardaš. On je i pozvao Državno odvjetništvo da ovaj slučaj shvati ozbiljno i da djeluje prema zakonu.

“Bliže se izbori, i očito neki žele skupljati političke bodove na bilo koji način. Ja ih pozivam da bilo kakave dokumente o mom navodnom kršenju zakona dostave policiji i USKOK-u, a ne da me ovako blate po blogovima.” – dodao je Darko Kaurić, koji povod u svemu ovom vidi njegovo odbijanje da na nagovor upravo Nikole Sužnjevića prije tri godine sudjeluje u rušenju sadašnje glinske vlasti.
“On mi to očito nikada nije zaboravio i sada se ovako osvećuje.”- ističe Kaurić.

Marko Sužnjević na svom blogu je istakao kako on nije autor svih tekstova koji su objavljeni, već da je samo bio “tehnički” direktor te da je u njegovu punjenju tekstovima sudjelovalo nekoliko ljudi. “Ovom prilikom želim se ispričati gospodinu Kauriću zbog pretpljenog straha. Nikako nisam želio da itko pomisli da mu se prijeti. Naime, tim riječima se željelo reći da bi institucije države trebale kazniti zločin pedofilije kroz kazne zatvora, ili kroz smrtnu kaznu.” – napisao je Sužnjević nakon što je saznao za prijavu Darka Kaurića.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti

4 KOMENTARI