32 C
Sisak
Nedjelja, 26 lipnja, 2022

Još jedna prekršajna prijava protiv sisačke Rafinerija

- Marketing-spot_imgspot_img

Ministarstvo zaštite okoliša priopćilo je u petak kako će inspekcija zaštite okoliša podnijeti optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Sisku zbog zagađenja sumporovodikom u noći sa srijede na četvrtak i u četvrtak ujutro.U priopćenju se ističe kako je u srijedu i četvrtak u dva navrata na Mjernoj postaji u Capragu zabilježeno prekomjerno zagađenje zraka sumporovodikom. Nadzorom inspekcije zaštite okoliša utvrđeno je da je uzrok tog onečišćenja dreniranje kisele baklje na postrojenjima KP-6, koje se sukladno tehnološkoj proceduri obavlja svaka dva sata u trajanju od 2 do 5 minuta.

INA Rafinerija anfte u Sisku je, prema nalogu inspekcije,  obvezna dreniranje baklje provoditi uz stalan nadzor tehnološkog osoblja, a kako to izgleda nije bilo poštivani inspekcija zaštite okoliša će protiv INA Rafinerije nafte Sisak uputiti optužni prijedlog sukladno odredbama Zakona o zaštiti zraka.

Nakon dugog niza godina, ovo je druga prijava u zadnjih pola godine oju inspekcija zaštite okoliša protiv Rafinerije Sisak podnosi zbog prekoračenja dopuštenih emisijskih vrijednosti. Prethodna je bila krajem prošle godine zbog prekoračenja emisije ugljikova monoksida.

Zadnje novosti
Ostale novosti