Naslovnica Sport Ostali sportovi U Podsusedu ukupno 13 medalja sisačkih streličara i nacionalni rekord Zdenka Videca

U Podsusedu ukupno 13 medalja sisačkih streličara i nacionalni rekord Zdenka Videca

Čak 24 sisačka streličara nastupila su, u subotu 24. siječnja, na 35. prvenstvu Grada Zagreba u streličarstvu koje je organizirao Zagrebački streličarski savez i Streličarski klub Croatia Zagreb.Odaziv natjecatelja i ovaj je put bio jako dobar tako da je u dvorani Sutinska vrela u Podsusedu nastupilo ukupno 106 natjecatelja iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije. Sisak su zastupali streličari iz oba streličarska kluba Siska i Siscie, s ukupno 24 natjecatelja od čega čak 14 u mlađim  kategorijama.

Nakon nekoliko sati natjecanja, puno razloga za veselje imali su sisački natjecatelji, jer u Sisak je stiglo ukupno 13 medalja, i to 7 zlatnih, 2 srebrne i 4 brončane od čega se 9 odnosi na mlade natjecatelje, a samo 4 donose seniori.

Naporni treninzi, koji nisu prekidani ni za vrijeme novogodišnjih praznika donijeli su rezultate kojima se sisački streličari s pravom mogu ponositi.

S obzirom da je spomenuto natjecanje rangirano kao FITA STAR i da je jedno od natjecanja iz kalendara Svjetske streličarske organizacije, tako su se postignuti rezultati priznavali i za svjetske te nacionalne rekorde. To je najbolje iskoristio streličar SK Sisak Zdenko Videc koji je u svojoj disciplini, goli luk, ispucao ukupno 527 krugova i na taj način postavio novi seniorski nacionalni rekord. Stari rekord od 521 krug održao se punih 9 godina.

I ostali natjecatelji bili su vrlo raspoloženi pa su tako većinom ili popravili svoja najbolja dostignuća ili su bili na granici da ih ostvare.

Zimska sezona i dvoranska natjecanja u punom su tijeku, i pred streličarima je još nekolko natjecanja prije državnog prvenstva.

Komentirajte