Naslovnica Vijesti SMŽ Za vožnju u vrijeme kad je vozačka već oduzeta ide se od...

Za vožnju u vrijeme kad je vozačka već oduzeta ide se od sad u zatvor!

Policijska uprava Sisačko-moslavačka priopćila je u srijedu kako su zabilježili, po prvi put od kad su od ove godine na snazi nove izmjene i dopune Kaznenog zakona, tri slučaja kaznenog djela izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude.Riječ je o novouvedenom kaznenom djelu koje je definirano u članku 308. Kaznenog zakona a čiji stavak 2. kaže da će se i onaj koji upravlja motornim vozilom iako je prema njemu primjenjena sigurnosna mjera ili zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom kazniti zatvorskom kaznom od tri mjeseca pa do tri godine zatvora.

Policija je priopćila kako su kaznene prijave zbog izigravanja zabrana iz sigurnosti mjera i pravnih posljedica osuda podnesene protiv tri vozača, zatečena na prometnicama u Novskoj, Petrinji i Lekeniku kako upravljaju osobnim automobilima za vrijeme dok im je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima.

Uz ovu kaznenu prijavu na snazi je i dalje članak 289. Zakona o sigurnosti prometa na cestama po kojem će ovi vozači, jer su upravljali vozilom za vrijeme dok im je vozačka dozvola bila oduzeta, dobiti novčanu kaznu u iznosu od 5.000 kuna do 15.000 kuna ili će se kazniti sa još 60 dana zatvora.

Komentirajte