0.7 C
Sisak
Nedjelja, 16 siječnja, 2022

Crna kronika 30./31. prosinac

- Marketing-spot_imgspot_img

Proteklih 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 10 kaznenih djela, od kojih je 5 počinjeno od strane nepoznatih počinitelja.Po tri kaznena djela počinjena su na području Siska i Novske, dva na području Petrinje, a po jedno na području Kutine i Hrvatske Kostajnice.

Zabilježeno je pet krađa te po jedna teška krađa, uništenje i oštećenje tuđe stvari, izbjegavanje carinskog nadzora, prijevare i kazneno djelo iz Zakona o energiji.

Teška krađa zabilježena je u Petrinji gdje je u noći 29./30. prosinca nepoznati počinitelj razbio staklo na prozoru Visoke učiteljske škole, ušao u prostoriju knjižnice odakle je ukrao mali novčani iznos, a potom nasilno otvorio vrata na kancelarijama odakle nije ništa ukrao.

U kaznenim djelima krađe policiji u Kutini prijavljena je krađa torbice sa novcem, osobnim dokumentima i zlatnom narukvicom iz otključanog automobila, parkiranog pored mjesnog groblja u Popovači, a u Petrinji je nepoznati počinitelj iskoristio nepažnju vlasnice te joj iz otvorene torbice ukrao novčanik sa novcem i osobnim dokumentima.

Kaznena prijava po Zakonu o energiji podnesena je protiv 26-godišnjaka koji je u vremenu od 01. kolovoza do 13. listopada 2008. godine u obiteljskoj kući u Novskoj skinuo plombu na poklopcu električnog brojila, spojio fazne vodiče te neovlašteno koristio električnu energiju, oštetivši HEP za 11.824 kune.

Zabilježena su četiri narušavanja javnog reda i mira, tri počinjena na području Siska i jedno na području Petrinje. U dva događaja javni red i mir narušen je vikom, a u po jednom događaju fizičkim sukobom te vrijeđanjem i omalovažavanjem policijskih službenika pri obavljanju službene dužnosti. U ovim događajima sudjelovalo je sedam počinitelja, od kojih su tri zadržana u policijskoj postaji, a jedan je uhićen.

Policija je postupala u tri slučaja nasilničkog ponašanja u obitelji, počinjena na području Siska, Lekenika i Gline. Tri alkoholizirana počinitelja su uhićena te će biti dovedena na prekršajni sud.

Na prometnicama su se dogodile četiri prometne nesreće, tri na području Siska i jedna na području Sunje. U dvije prometne nesreće tri su osobe lakše ozlijeđene, a u dvije nesreće nastala je samo materijalna šteta.  U jednoj nesreći u kojoj su dvije osobe lakše ozlijeđene utvrđena je alkoholiziranost vozača od 1,3 g/kg.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti