0.7 C
Sisak
Nedjelja, 16 siječnja, 2022

Crna kronika 29./30. prosinca

- Marketing-spot_imgspot_img

Proteklih 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 17 kaznenih djela, od kojih je 12 počinjeno od strane nepoznatih počinitelja.Osam kaznenih djela počinjeno je na području Siska, po tri na području Sunje i Kutine, a po jedno na području Petrinje, Novske i Hrvatske Kostajnice.

Zabilježeno je pet krađa, četiri uništenja i oštećenja tuđe stvari, tri teške krađe, dvije prijevare te po jedno kazneno djelo prijetnje, tjelesne ozljede i davanja lažnog iskaza.

Po jedna teška krađa počinjena je u Sisku, Petrinji i Popovači. Dana 28./29. prosinca nepoznati počinitelj je provalio u kiosk poduzeća «Tisak» u mjestu Odra, Grad Sisak, te iz njega ukrao 137 šteka cigareta. U noći 29. prosinca provaljeno je i u kiosk poduzeća «Tisak» u Popovači odakle je također ukradena veća količina cigareta. U vremenu od 15. studenog do 29. prosinca ove godine nepoznati počinitelj je provalio u obiteljsku kuću u Petrinji te iz nje ukrao peć na kruta goriva i električni bojler.         

Policija u Sunji podnijela je kaznenu prijavu zbog krađe protiv 71-godišnjaka koji je tijekom studenog i prosinca ove godine u šumi u mjestu Šaš, Općina Sunja, izvršio bespravnu sječu 26 stabala hrasta, oštetivši 78-godišnjeg vlasnika za oko 7.000 kuna.

Policija u Sisku podnijela je kaznenu prijavu zbog krađe protiv nepoznatog počinitelja koji je u noći 28./29. prosinca iz nezaključanog automobila, parkiranog u nezaključanoj garaži u mjestu Budaševo, Grad Sisak, ukrao novčanik s manjim novčanim iznosom, osobnim dokumentima i bankovnom karticom.

Dana 29. prosinca oko 16,00 sati u Sisku nepoznati počinitelj počinio je kazneno djelo prijevare na štetu 25-godišnje prodavačice na način što je u trgovini tražio robu u vrijednosti od 2.188 kuna te prilikom plaćanja pokazao novčanicu od 500 eura i pitao može li robu platiti eurima, što je prodavačica odbila. Nakon nekoliko minuta počinitelj se vratio u trgovinu i tražio od prodavačice 400 kuna kako bi mogao razmijeniti eure, a koje bi joj vratio prilikom plaćanja i preuzimanja robe. Prodavačica mu je dala 400 kuna, nakon čega se počinitelj udaljio u nepoznatom smjeru.

Zabilježena su dva narušavanja javnog reda i mira, oba počinjena na području Novske. Optužni prijedlozi su podneseni protiv dvoje počinitelja koji su se verbalno i fizički sukobili na ulici, te protiv dvojice muškaraca koji svoje pse nisu držali pod nadzorom te su se psi međusobno sukobili.

Policija je postupala u dva slučaja nasilničkog ponašanja u obitelji, počinjena na području Siska i Sunje, a u njima je sudjelovalo pet počinitelja. 

Na prometnicama se dogodilo sedam prometnih nesreća, dvije na području Hrvatske Kostajnice i po jedna na području Siska, Gvozda, Novske, Petrinje i Sunje.

U dvije nesreće jedna je osoba zadobila teške tjelesne ozljede, a jedna je lakše ozlijeđena, dok je u pet nesreća nastala samo materijalna šteta. U nesrećama nije utvrđena alkoholiziranost sudionika.

Jučer, 29. prosinca oko 16,40 sati u mjestu Podgorje, Općina Gvozd, dogodila se prometna nesreća u kojoj je teške tjelesne ozljede zadobio 46-godišnji biciklist. Do nesreće je došlo kada je uslijed neprilagođene brzine, prilikom izlaska iz lijevog zavoja na nizbrdici izgubio nadzor nad biciklom i sletio s kolnika na desnu bankinu te pao s bicikla na kolnik. Zbog zadobivenih teških tjelesnih ozljeda prevezen je u Opću bolnicu u Karlovcu gdje je zadržan na liječenju.

Obdukcijom mrtvog tijela 54-godišnjeg muškarca, pronađenog dana 26. prosinca u polju između mjesta Žažina i Mala Gorica, utvrđeno je da je smrt nastupila uslijed utapljanja.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti