0.7 C
Sisak
Nedjelja, 16 siječnja, 2022

Šantek: Laže li Ministarstvo ili županica Lovrić oko Sofijina bala?

- Marketing-spot_imgspot_img

“Sofijin bal nije poslužio ni za kakvo promoviranje Topuskog već samo tome da  određena grupa ljudi oko županice Marine Lovrić sebi nešto zaradi.” – rekao je na tiskovnoj konferenciji u ponedjeljak Ivan Šantek, saborski zastupnik i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a.On je novinarima prezentirao dopis u kojem državni tajnik u Ministarstvu turizma Ivo Mujo potvrđuje kako je to Ministarstvo, na kandidaturu Udruge “Dvorska lepeza”, financirala manifestaciju Sofijin bal sa samo 20.000 kuna, a ne sa 200.000 kuna što je županica Marina Lovrić više puta isticala. U odgovoru na naš nedavni upit o troškovima Sofijina bala, iz županije su bili poručili “kako je  za bal Sisačko moslavačka županija iz svog Proračuna izdvojila 50.000 kuna, a da je s 200.000 kuna, koje je županija prebacila Top termama, manifestaciju podržalo Ministarstvo turizma.”

U Top termama, organizatoru Sofijina bala, potvrđeno je bilo da je 250.000 kuna županija uplatila pa se postavlja pitanje, tko je platio razliku od 180.000 kuna. Da li je riječ bila o sredstvima iz Županijskog proračuna ili pak o sredstvima Ministarstva turizma koja su županiji uplaćena za neke druge svrhe i manifestacije. U ponedjeljak iz županije odgovor o tome još nije bio stigao što samo uvećava sumnje u prikrivanje prave istine o troškovima ove manifestacije.

Ivan Šantek smatra da je ovdje uistinu riječ o promociji, no ne Topuskog i Top termi, već županičinoj osobnoj promociji o čijim troškovima se ne želi govoriti. Dodao je kako bi bilo bolje da su novac koji su utrošili na raskoš uplatili odmah na račun Zaklade za nadarenu djecu Sisačko – moslavačke županije te na taj način doista pokazali humanitarnu namjeru.

“No. očito je prava namjera bala bila u tome da se novac poreznih obveznika slije u nečije privatne džepove.” – rekao je Ivan Šantek. 

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti

8 KOMENTARI