Naslovnica Vijesti Sisak Božićni ručak za korisnike Caritasa župe Uzvišenja Svetog Križa u Sisku

Božićni ručak za korisnike Caritasa župe Uzvišenja Svetog Križa u Sisku

Nakon podjele božićnih obiteljskih paketa korisnicima Caritasa župe Uzvišenja Svetog Križa u Siku, a na poticaj župnika vlč. Antuna Sente, 23. prosinca 2008. godine organiziran je božićni ručak za sve obitelji koje dolaze u Caritas, a borave na području župe. Takvih obitelji je 215.Na njihove adrese je nekoliko dana prije poslana čestitka u kojoj su pozvani na druženje i ručak kako bi kroz vrijeme provedeno u razgovoru i oko zajedničkog stola bolje upoznali jedni druge i na taj način započeli Božić, blagdan koji promiče upravo obiteljske vrijednosti.

Podijeli ručka prisustvovao je i gradonačelnik Dinko Pintarić, iskazavši tako zajedništvo sa najsiromašnijim građanima, te je kasnije sa župnikom vlč. Antun Sente i dijelio ručak, dok su im pomagali volonteri katehetskih skupina župe. Tom prigodom podijeljeno je 200 porcija.

Kako je vrijeme u druženju teklo tako se počeo osjećati i duh zajedništva. Na kraju je župnik obećao kako ovo druženje neće biti i posljednje, te da se nada kako će svi oni koji će drugi puta biti pozvani, radosno se odazvati i na taj način toplije započeti Božićne blagdane.

Komentirajte