Naslovnica Vijesti SMŽ Prijavljen zbog uzgajanja marihuane

Prijavljen zbog uzgajanja marihuane

Policija je dovršena kriminalistička obrada nad 22-godišnjim hrvatskim državljaninom, s prijavljenim prebivalištem u Popovači, zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela zlouporabe opojnih droga.Temeljem naloga Županijskog suda u Sisku, 3. prosinca 2008. godine izvršena je pretraga doma i drugih prostorija u Petrinji, koje koristi osumnjičeni 22-godišnjak, kojom su prilikom pronađena tri paketića od alu-folije ispunjena marihuanom, pojedinačne težine od 0,5, 0,4 i 0,3 grama, potom kartonska kutija ispunjena s 0,4 grama marihuane, plastična kutija s 0,6 grama mješavine duhana i marihuane, plastična kutija s 94 komada sjemenki indijske konoplje te celofanski paketić sa 72 komada sjemenki indijske konoplje.

Nadalje je pronađena digitalna vaga, jedna nargila tzv. „bong“ s tragovima nagorjele biljne materije, a u daljnjoj pretrazi kuće pronađeno je sedam zasađenih stabljike indijske konoplje visine od 5 do 7 cm te improvizirana kartonska kutija obložena alu-folijom, s priručno ugrađenim sijalicama, dva ventilatora i termometrom, a unutar koje se nalazilo osam tegli zasađenih stabljikama indijske konoplje visine od 9 do 16 cm.

Zbog zlouporabe opojnih droga protiv osumnjičenog je podnesena kaznena prijava i optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga te je 4. prosinca doveden istražnom sucu Županijskog suda u Sisku koji ga je nakon saslušanja pustio na slobodu.

Komentirajte