Naslovnica Vijesti Sisak Sud odlučio o vraćanju Ine Stašević na posao, sisački Dom za starije...

Sud odlučio o vraćanju Ine Stašević na posao, sisački Dom za starije i nemoćne nudi nagodbu

Općinski sud u Sisku donio je prošli tjedan presudu kojom se poništava prošlogodišnja odluka Upravnog vijeća sisačkog Doma za starije i nemoćne osobe o izvanrednom otkazu tadašnjoj ravnateljici Ini Stašević.U presudi stoji. kako se mr.sc. Ina Stašević mora vratiti na posao u roku od osam dana, te podmiriti sudske troškove kao i nadoknaditi primanja od dana otkaza do danas. Ukupni se iznos, kojeg bi sisački Dom za starije i nemoćne trebao isplatiti, penje na nekoliko stotina tisuća kuna.

-Da, to je istina. Ja sam oko toga već razgovarala s predstavnicima Doma i županije i svi smo se složili da bi bilo najpovoljnije za sve da se ne ulaže žalba na ovu odluku sisačkog suda već da se izvrši nagodba koju sam ja predložila. Do svega ovog je došlo potpuno nepotrebno i, presudom dokazanao, na nezakonit način, čime mi je učinjena velika nepravda, a županiji veliki troškovi. – rekla je Ina Stašević.

Predsjednik Upravnog vijeća sisačkog Doma za starije i nemoćne Damir Petravić potvrdio nam je informaciju o sudskoj presudi, no smatra da nisu pogriješili odlukom o izvanrednom otkazu.

-Istina je da je sisački sud odlučio u korist Ine Stašević, no nezadovoljni smo tom odlukom suda koji nije uopće raspravljao o činjeničnom stanju razloga otkaza mr. Stašević, već je presuda donesena na osnovi jedne naše proceduralne greške. Smatram da smo bili donijeli ispravnu odluku jer je ona kršila zakon pritiskom na Radničko vijeće Doma te prilikom postupaka javne nabave nekih uređaja. Greške u ovom potonjem potvrdila nam je i Državna revizija. – rekao je Petravić. 

No potvrdio je proceduralnu grešku te je stoga u četvrtak Upravno vijeće Doma za starije i nemoćne Sisak odlučilo pokrenuti proces nagodbe s bivšom ravnateljicom.   

-Upravno vijeće Doma odlučilo je predložiti mr. Stašević nagodbu, dok smo žalbom Općinskom sudu u Sisku zatražili dovoljno vremena da provedemo proces nagodbe s bivšom ravnateljicom. – rekao  je  Damir Petravić.

Podsjetimo,  Inu Stašević je u srpnju 2007. godine smijenio HSS u suradnji s oporbom u Županijskoj skupštini – HDZ-om i HSP-om, dok su ostali članovi vladajuće koalicije bile protiv njene smjene.

Komentirajte