Naslovnica Vijesti Sisak Obilježena 19. godišnjica sisačkog HDZ-a

Obilježena 19. godišnjica sisačkog HDZ-a

Član Predsjedništva HDZ-a i ministar financija Ivan Šuker u petak je navečer na obilježbi 19. obljetnice sisačkoga HDZ-a izjavio , usprkos financijskoj i gospodarskoj krize, projekt izgradnje autoceste Zagreb-Sisak “sigurno ide punim intenzitetom”.“Kada se ishodi građevinska dozvola, započet će radovi na dionici od Siska prema Zagrebu, rekao je Šuker.

“Ovo nisu nikakva prazna obećanja, ovo je nešto realno što će se raditi”, rekao je Šuker. Izrazio je “žaljenje što određene političke stranke na području Siska i Sisačko-moslavačke županije gledaju s omalovažavanjem taj projekt”, dodavši “kako razumije političke suparnike koji bi voljeli da se ta autocesta ne izgradi u planiranim rokovima”.

“Mi znamo što je ključno za građane Siska i ove županije, znamo da bez autoceste nema gospodarskog razvitka ni Siska, niti Banovine i sigurno ćemo te projekte podupirati”, rekao je, uz ostalo, Šuker večeras u Sisku. “Modernizacija Rafinerije Sisak isto ide”, istaknuo je Šuker, navevši “da je neki dan razgovarano sa strateškim partnerom MOL-om i zaključeno da se, bez obzira na tešku gospodarsku situaciju, taj projekt nastavlja”.

Okupljene je pozdravio i predsjednik Županijskog HDZ-a Ivan Šantek, koji je, govoreći o predstojećim lokalnim izborima, najavio borbu za Sisak. “Vjerujte mi, očekuje nas u svibnju borba za Sisak, no ne sumnjam u našu pobjedu”-rekao je Šantek ističući da će nakon svibnja 2009. godine HDZ vladati u više općina i gradova u našoj županiji nego do sada. Sada od 19 gradova i općina, HDZ ima gradonačelnika u njih 12 dok je u još tri na vlasti u koaliciji. HDZ jedino ne vlada u Lekeniku, Popovači, Petrinji i Hrvatskoj Kostajnici.

Predsjednik sisačkog HDZ-a čestitao je svim okupljenim HDZ-ovcim 19. rođendan, posebno se zahvalivši utemeljiteljima stranke u Sisku “jer je prije 19 godina trebalo imati snage osnovati HDZ u Sisku i javno reći da se želi neovisna Hrvatska”.

Komentirajte