6 C
Sisak
Nedjelja, 28 studenoga, 2021

Otvoren natječaj za 2. SEFF

- Marketing-spot_imgspot_img

Sisak eco film festival u 2009. godini međunarodnog karaktera

SEFF- Sisak eco film festival, po tematici jedinstven u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe u svibnju će  iduće godine doživjeti svoje drugo izdanje. Organizatori su i ovaj put udruga POZOR! Iz Zagreba i sisački Dom kulture Kristalna kocka vedrine. No, za razliku od ove godine kada su na festivalu o zaštiti okoliša sudjelovali isključivo hrvatski autori, na tek otvoren natječaj za 2009. godinu, zahvaljujući novčanoj potpori Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i okoliša, prijaviti se mogu i inozemni redatelji. Natječaj je otvoren do 15. ožujka, a sve informacije o Festivalu i natječaju autori mogu naći na službenoj stranici organizatora: www.pozor-okolis.org
Prvi je SEFF, podsjećamo, u pet dana trajanja, od 3. do 7. lipnja 2008. godine, obišao pet gradova Sisačko-moslavačke županije: Petrinju, Dvor, Hrvatsku Kostajnicu, Hrvatsku Dubicu i Sisak. Program je zbog nedostatka sredstava bio sastavljen isključivo od domaćih filmova, a vidjelo ga je oko 120 gledatelja. Dodatnu zanimljivost Festivalu dao je mali, ali entuzijastični organizatorski tim koji je cijeli put od 120 kilometara, unatoč kišnom vremenu, prešao biciklima.
Koncepcija drugog Sisak eco film festivala dijelom će ostati ista, odnosno i u narednoj će se godini kao prijevozno sredstvo koristiti bicikl s kojim se iznova planira obići Sisačko – moslavačka županija, a potom će se organizirati i drugi dio festivala SEFF u gostima. Organizatori, kako sami najavljuju, planiraju obići i druge gradove Hrvatske, poput Osijeka, Splita, Motovuna i drugih.
˝Grad Sisak nije slučajno domaćin jedinog hrvatskog međunarodnog festivala filma o zaštiti okoliša. To je grad koji mnogi u Hrvatskoj povezuju sa zagađenjem zraka i teškom industrijom, i upravo zato organiziranjem Festivala želimo dodati malo zelene boje˝, naglasio je voditelj Filmskog centra sisačkog Dom kulture, Daniel Pavlić, tijekom jučerašnje konferencije za novinare održane u Multimedijalnom centru Mama u Zagrebu. Ovim festivalom, ističu organizatori, želimo prvenstveno potaknuti gledatelje da promisle o pitanjima zaštite okoliša i potaknuti ih da se aktiviraju na polju zaštite okoliša u svojoj sredini.
Žiri za izbor najboljeg filma bit će gledatelji, a najsretniji među njima bit će nagrađen najboljim i  najzdravijim alternativnim prijevoznim sredstvom – biciklom.
Nakon Zagreba, konferenciju za medije na kojoj će biti riječi o raspisanom natječaju i uvjetima za prijavu na drugi Sisak eco film festival organizatori planiraju održati i u Sisku, već  sutra, 28. studenog,   u Galeriji sv. Kvirina s početkom u 10 sati.  Na konferenciji će biti prikazan i kratak film koji pojašnjava projekt i važnost njegova održavanja.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti