Naslovnica Vijesti Sisak Veljko Novak o Čehokovim izjavama o autocesti

Veljko Novak o Čehokovim izjavama o autocesti

Na ovotjedne izjave potpredsjednika HSLS-a i varaždinskog gradonačelnika Ivana Čehoka, koji se zauzeo da država odustane od pojedinih kapitalnih investicija, uključujući i autocestu Sisak – Zagreb za koju je rekao da u ovom trenutku nije strateški važna za Hrvatsku, reagirao je danas na konferenciji za novinare zamjenik gradonačelnika Veljko Novak.“Postavljam pitanje je li gospodin Čehok ovo izjavio u ime svoje stranke ili kao jedan od onih koji obavljaju ulogu glasnogovornika Vlade i pušta probni balon kako bi vidio reakciju i želi poručiti da je projekt koji su još prije mjesec dana u Sisku čelnici HAC-a obećali provesti, sad upitan. Varaždin je već dobio autocestu pa gospodin Čehok vjerojatno misli kako je drugi gradovi ne trebaju” –rekao je Novak.

On je podsjetio kako je autocesta Sisak – Zagreb važna za gospodarstvo ovog kraja čijeg razvoja neće biti bez ove autoceste koju obećavaju već godinama, ali uvijek se dogodi neki razlog zbog kojeg se odgađa njezina izgradnja.

“Ako je uopće u primislima vladajućih struktura ideja da se po tko zna koji put odgodi izgradnja auto-ceste Sisak – Zagreb onda se ponovno pokazuje netolerantan i maćehinski odnos državne vlasti prema Sisku i njezinim građanima. Građani grada Siska nisu zaslužili takav odnos države, u prvom redu zbog toga jer je ovo područje jedno od najpogođenijih ratnim razaranjima” – kaže Novak.

Podsjeća kako se Varaždin kao grad razvijao dok su Siščani pet godina živjeli u ratnoj zoni.” Sisak je tada preživljavao, ali uspjeli smo opstati, uspjeli smo sačuvati radna mjesta. No, kad smo očekivali da će se državna vlast okrenuti sad razvoju ratom stradalog područja ispada da i 13 godina nakon završetka Domovinskog rata mi čekamo ono što nam je najvažnije za daljnji razvoj, autocestu Sisak-Zagreb” – dodaje zamjenik gradonačelnika.

Odgovarajući na novinarska pitanja ustvrdio je kako je stav koji je danas iznio, stav zamjenika gradonačelnika koji treba brinuti o interesima građana, ne odgovorivši zašto nema gradonačelnika Dinka Pintarića na konferenciji. Podsjetio je kako bi i saborski zastupnici trebali braniti interese grada, a ne samo interese svojih stranaka.

“Nadam se da će mjerodavni, u čijoj je nadležnosti autocesta Sisak-Zagreb, demantirati moje današnje izjave i potvrditi da će s eautocesta nastaviti graditi” – zaključio je Novak.

(sisak.hr, sisak.info)

Foto:Željko Rakarić

Komentirajte