Naslovnica Sport Rukomet Ne može bez crnih rupa

Ne može bez crnih rupa

Siscia je utakmicu protiv Osijeka EM dobila, ali 600-njak okupljenih gledatelja teško da su bili zadovoljni pruženom igrom u zadnjih 30 minuta.

Sisački rukometaši, nakon početnog opipavanja bila (1:0, 1:1, 2:1, 2:2), preuzimaju stvari u svoje ruke i od 7. do 15. minute pune mrežu gostiju. U tom periodu igre bilo je 7:0 za Sisciu. Stečenih 7 pogodaka razlike domaći drže do rezultata 11:4, a onda do konca poluvremena Osijek uspijeva ublažiti razliku, smanjiti na 15:10. Očekivalo se da će u drugom dijelu dobar posao domaćih biti nastavljen i da će utakmica poprimiti revijalni ton.

Međutim, početak drugog poluvremena bilo je razdoblje koje je pripalo Osijeku. Točnije, bilo je to razdoblje izuzetno loše igre Siscie. Golužin sastav igrao je neprepoznatljivo, mlako i nije mogao probiti obranu Osijeka, postavljenu u formaciji 3-2-1.

Prvi pogodak u 2. dijelu Siscia je postigla tek u 36. minuti (16:13). S druge strane mladi Osječani dobivaju krila. Zabijaju gol za golom, čak i s igračem manje, i od pet golova minusa dolaze do izjednačenja (16:16). Igrala se 40. minuta.

Tada se Siscia ipak budi i golovima Halkića (iz sedmerca), Ražića, potom Bjeliša i Bešlića, rezultat se dovodi u pozitivu. U 43. rezultat je 19:16, a u 49. 24:18.

No, opet je uslijedila “crna rupa”. Osijek postiže 4 gola uzastopno, Siscia niti jedan. U samu završnicu, igrala se 58. minuta, ulazi se uz rezultat 24:22.
Siscia tada ponovo ne realizira svoj napad, ali i gosti griješe. Mogući neželjeni scenarij konačno otklanja Ražić, pa je 25:22 i finalni rezultat utakmice.

Slavko Goluža, koristeći zapise sa statističke ploče, imat će o čemu pričati sa igračima. U današnjem susretu koristio je usluge njih dvanaestorice. U igru nisu ulazili jedino Luka Butorac i Mario Turan. Kako je u prvi sastav ušao novopridošli Mario Bjeliš, tako je iz njega ispao Mehmet Gulsun. Susret je promatrao iz gledališta.

Najefikasniji strijelac u Sisciji, ujedno na utakmici, bio je krilni napadač Tomislav Bešlić (10). Kod gostiju, vrlo mlade ekipe, istaknuo se pivot Ivan Raljević (5). Marin Jurić pokazao se nepogrješivim izvođačem sedmeraca (5/5).

Od ostalih zanimljivosti vezanih uz utakmicu izdvajamo boravak na tribinama predsjednika HSP-a Ante Đapića. Vrijedi spomenuti i da su gledatelje za vrijeme prekida zabavljale djevojke iz velikogoričkih mažoretkinja, odnosno pom-pon tim.

Dukat Premier liga – 9.kolo
RK Siscia – RK Osijek Elektro modul 25:22 (15:10)
Sisak, 13.11.2008. – SD Brezovica
Gledatelja: 600
Suci: P. Krstanović i I. Rendulić (oba Kutina)
Nadzornik: I. Toplak (Zagreb)

RK Siscia: M. Svalina (1), I. Kavran, M. Bjeliš (3), J. Ražić (3), J. Somić (1 obrana), N. Džono (2), T. Baltić (3-2), T. Bešlić (10), B. Bouček (8 obrana), E. Halkić (1-1), L. Butorac, M. Turan, J. Gojun (2), G. Bogunović
Trener: S. Goluža
Sedmerci: 4/3
Isključenja: 2 minute

RK Osijek EM: M. Juzbašić, M. Mišić (1), K. Oroz, H. Kordi (1), I. Raljević (5), I. Kordi (3), M. Androš (2), M. Jurić (6-5), A. Italo, K. Tomas, M. Lojaničić (2), R. Vujović (12 obrana), Z. Tomašević (2), N. Stojčevski
Trener: I. Duvnjak
Sedmerci: 5/5
Isključenja: 8 minuta

Komentirajte