Naslovnica Vijesti SMŽ Crna kronika 10./11. studeni

Crna kronika 10./11. studeni

Proteklih 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 16 kaznenih djela, od kojih je 8 počinjeno od strane nepoznatih počinitelja.Šest kaznenih djela počinjeno je na području Siska, pet na području Kutine, po dva na području Petrinje i Novske, a jedno na području Gvozda. Zabilježeno je osam prijetnji, četiri krađe i po jedno kazneno djelo teške tjelesne ozljede, krivotvorenja isprava, uništenja i oštećenja tuđe stvari te tjelesne ozljede.

Kaznena prijava zbog prijetnje i pokušaja nanošenja teške tjelesne ozljede podnesena je protiv  23-godišnjeg Kutinčanina koji je dana 10. studenog u Ulici Stjepana Radića u Kutini, nakon međusobnog verbalnog sukoba, oštricom sjekire po podlaktici udario 28-godišnjaka, nanijevši mu lakšu tjelesnu ozljedu, te mu prijetio smrću. Protiv oba sudionika podnesen je optužni prijedlog zbog remećenja javnog reda i mira.

Policija u Novskoj podnijela je kaznenu prijavu zbog krivotvorenja isprava protiv 50-godišnjaka iz Novske koji je kao vozač osobnog vozila prilikom nadzora prometa policijskim službenicima predočio nepripadajuću vozačku dozvolu, odnosno vozačku dozvolu pokojnog člana obitelji,  te ju upotrijebio kao pravu iako je vezana uz identitet druge osobe.

 Zabilježena su dva narušavanja javnog reda i mira, počinjena na području Petrinje i Kutine, a u njima su sudjelovala četiri počinitelja. Jedan je vidno alkoholizirani počinitelj, zbog opasnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja zadržan u policijskoj postaji.

 Policija je postupala u tri slučaja nasilničkog ponašanja u obitelji, dva počinjena na području Siska i jedno na području Gvozda. Jedan je počinitelj temeljem Zakona o zaštiti osoba sa duševnim smetnjama prevezen na bolničko liječenje.

Na prometnicama se dogodila jedna prometna nesreća, a u njoj je nastala samo materijalna šteta.

Komentirajte